JAV ir Japonija kartu kurs hipergarsinių raketų gaudytuvą

JAV ir Japonija ketina kartu kurti naujo tipo raketą Šiaurės Korėjos, Kinijos ir Rusijos gaminamiems hipergarsiniams sviediniams perimti.

JAV ir Japonija ketina kartu kurti naujo tipo raketą Šiaurės Korėjos, Kinijos ir Rusijos gaminamiems hipergarsiniams sviediniams perimti.<br>123rf nuotr.
JAV ir Japonija ketina kartu kurti naujo tipo raketą Šiaurės Korėjos, Kinijos ir Rusijos gaminamiems hipergarsiniams sviediniams perimti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Gimbutis

2023-08-14 09:22, atnaujinta 2023-08-14 09:23

Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi šaltiniais Japonijos vyriausybėje.

Manoma, kad JAV prezidentas Joe Bidenas ir Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida susitars dėl šio plano penktadienį per dvišales derybas Kemp Deivide netoli Vašingtono, kurios bus surengtos kaip pirmojo trišalio JAV, Japonijos ir Pietų Korėjos lyderių susitikimo dalis.

Vašingtonas ir Tokijas siekia sustiprinti savo atgrasymo pajėgumus, reaguodami į Pchenjano branduolines ir raketų programas, taip pat išaugusį Pekino karinį aktyvumą Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, įskaitant bendras jo pratybas su Maskva.

Hipergarsines raketas, skriejančias didesniu kaip penkių machų greičiu, t. y. penkis kartus greičiau nei garsas, sunku susekti radaru ir numušti dabartinėmis priešraketinės gynybos priemonėmis.

Birželio mėnesį Tokijuje įvykusiame susitikime Japonijos gynybos ministras Yasukazu Hamada ir jo kolega JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas žadėjo plėtoti bendradarbiavimą kuriant hipergarsinių raketų gaudytuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.