Ukrainiečiai sunaikino retą ir modernų rusų šarvuotį

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad jos žvalgybos pareigūnai sunaikino Rusijos karinę techniką „Terminator“.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad jos žvalgybos pareigūnai sunaikino Rusijos karinę techniką „Terminator“.<br>Wikimedia commons, Ukrainos saugumo tarnybos nuotr., Lrytas.lt mont.
Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) pranešė, kad jos žvalgybos pareigūnai sunaikino Rusijos karinę techniką „Terminator“.<br>Wikimedia commons, Ukrainos saugumo tarnybos nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2023, 8:48 AM, atnaujinta Aug 14, 2023, 8:59 AM

Šeštadienį SBU pranešė, kad jos padalinys Donecko srityje sunaikino rusišką sunkiai ginkluotą ir šarvuotą karinę techniką.

„Šis retas priešo ginkluotės modelis sudegė vos po kelių pataikymų iš bepiločių kamikadzių, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė SBU. – Jie bandė ištraukti numuštą „ Terminator „ su tanku „T-80“, bet į jį taip pat buvo pataikyta!“

„Terminator“, dar žinomas kaip „BMPT“, yra naujausia kovinė mašina, pradėta naudoti Rusijos fronte. Tai jau antras vizualiai patvirtintas šio tipo transporto priemonės praradimas.

„Terminator“ yra moderni Rusijos sunkioji tankų paramos kovos mašina, skirta kovai miestuose. Ji ginkluota dviem 30 mm pabūklais „2A42“, kurių kovinį užtaisą sudaro 900 šovinių. Kovinėje mašinoje taip pat įrengta prieštankinių raketų sistema „Ataka“, 30 mm automatiniai granatsvaidžiai ir stambaus kalibro kulkosvaidis.

Trijų žmonių įgulą nuo biologinių ginklų saugo hermetiška gynybos sistema.

Kovinė mašina sukonstruota ant Rusijos kariuomenės naudojamo sovietinių laikų kovinio tanko „T-72“ važiuoklės.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.