Susirėmimas Juodojoje jūroje: Rusijos naikintuvas smogė į Ukrainos karinį laivą, tačiau nukentėjo pats

Ukrainos pajėgos Juodojoje jūroje atakavo Rusijos karinį lėktuvą naudodamos priešlėktuvinės gynybos sistemą (MANPADS).

Rusijos naikintuvas „Su-30SM“.<br>Wikimedia commons.
Rusijos naikintuvas „Su-30SM“.<br>Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2023, 10:49 AM, atnaujinta Aug 24, 2023, 11:08 AM

Trečiadienį Ukrainos žvalgybos valdyba (GUR) pranešė, kad Ukrainos teritoriniuose vandenyse, netoli Gyvačių salos, įvyko Rusijos karinio orlaivio ir Ukrainos karinių laivų susirėmimas.

Pasak GUR pranešimo spaudai, Rusijos naikintuvas bandė atakuoti Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgų karinius laivus, tačiau buvo atremtas.

„Priešo propaganda išplatino melagingą pranešimą apie tariamą ukrainiečių laivo pralaimėjimą ir nuskendimą“, – priduriama pranešime.

„Iš tikrųjų rusų raketos pataikė į vandenį, nepadarydamos jokios žalos Ukrainos kariams“, – teigė GUR.

Atsakydami į bandymą atakuoti, Ukrainos kariai smogė Rusijos naikintuvui „Su-30SM“. Iš ukrainiečių kovinio katerio paleista raketa apgadino rusų orlaivį, kuris buvo priverstas nedelsiant palikti mūšį ir skristi artimiausio oro uosto link.

„Su-30SM“

„Su-30SM“ yra daugiafunkcis naikintuvas, kurį Rusijos karinėms oro pajėgoms sukūrė UAB „Suchoj“ . Tai yra patobulintas „Su-30MK“ šeimos kovinių orlaivių variantas.

Naikintuvas „Suchoj Su-30SM“ sukurtas pagal Rusijos karinių oro pajėgų reikalavimus. Jį gamina Rusijoje įsikūrusi bendrovė „IRKUT“. Pirmasis Rusijos gynybos ministerijai skirtas naikintuvas „Su-30SM“ pirmąjį skrydį atliko 2012 m. rugsėjį.

Daugiafunkcis naikintuvas „Su-30SM“ gali būti naudojamas oro, sausumos ir jūros mūšiuose. Jis taip pat gali vykdyti elektroninės kontržvalgybos užduotis. „Su-30SM“ korpusas pagamintas iš titano ir itin tvirtų aliuminio lydinių.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir „Airforce Technology“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.