Programišiai įsilaužė į asmens dokumentus spausdinančios įmonės IT sistemas

Londono metropoliteno policija sekmadienį pranešė ėmusis saugumo priemonių po „neteisėto prisijungimo prie vieno iš jos tiekėjų IT sistemos“ ir ankstesnių duomenų apsaugos pažeidimų kitose policijos pajėgose.

Londono metropoliteno policija sekmadienį pranešė ėmusis saugumo priemonių po neteisėto prisijungimo prie vieno iš jos tiekėjų IT sistemos.<br>Asociatyvi 123rf.com nuotr.
Londono metropoliteno policija sekmadienį pranešė ėmusis saugumo priemonių po neteisėto prisijungimo prie vieno iš jos tiekėjų IT sistemos.<br>Asociatyvi 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Justina Vaišvilaitė

Aug 27, 2023, 12:20 PM, atnaujinta Aug 27, 2023, 12:21 PM

Pasak policijos, minėta įmonė turėjo prieigą prie pareigūnų ir darbuotojų pavardžių, laipsnių, nuotraukų, patikrinimo lygių ir darbo užmokesčio identifikacinių numerių, bet ne prie adresų, telefono numerių ar finansinių duomenų.

„The Sun“ sekmadienį pranešė, kad kibernetiniai sukčiai įsilaužė į IT sistemas įmonėje, kuri, kaip teigiama, spausdina asmens tapatybės korteles ir darbuotojų pažymėjimus didžiausioms Jungtinės Karalystės (JK) policijos pajėgoms.

Skotland Jardas informavo, kad kartu su įmone siekia išsiaiškinti, ar būta saugumo pažeidimų, susijusių su jo turimais duomenimis.

Pasak atstovo spaudai, policija negali pasakyti, kada įvyko pažeidimas ir kiek darbuotojų galėjo nukentėti.

„Dėl šio pranešimo imtasi saugumo priemonių“, – teigiama Londono policijos pareiškime.

Metropoliteno policijos federacija, atstovaujanti eiliniams pareigūnams, teigė, kad šis pažeidimas „sukels kolegoms didžiulį susirūpinimą ir pyktį“.

Šį mėnesį Šiaurės Airijos policijos tarnyba pripažino, kad, gavusi prašymą pateikti informaciją remiantis informacijos laisvės įstatymu (Freedom of Information Act (FOIA), per klaidą paskelbė visų tarnybą atliekančių pareigūnų asmens duomenis.

Duomenys apie maždaug 10 000 PSNI pareigūnų ir darbuotojų apėmė kiekvieno darbuotojo pavardę ir vardo inicialą, jo rangą ar laipsnį, gyvenamąją vietą ir padalinį, kuriame jis dirbo.

Norfolko ir Safolko policija taip pat pranešė, kad reaguodamos į prašymą pagal FOIA paskelbė daugiau nei 1 tūkst. žmonių, įskaitant nusikaltimų aukas, asmens duomenis.

Pietų Jorkšyro policija trečiadienį kreipėsi į JK informacijos komisaro biurą, kadangi savo sistemose pastebėjo „nepaaiškinamai sumažėjusį duomenų kiekį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas