Rusai nuo ukrainiečių atakų savo lėktuvus dangsto jau ir padangomis

Po kelių sėkmingų bepiločių orlaivių atakų prieš Rusijos Federacijos teritorijoje esančius oro uostus, kurių metu buvo sunaikintas bombonešis „Tu-22M3“ ir karinis transporto lėktuvas „Il-76“, okupantai ėmėsi priemonių savo orlaiviams apsaugoti.

Rugsėjo 1 d. ryte darytose palydovinėse nuotraukose matyti, kad rusai vieną iš savo strateginių bombonešių „Tu-95MS“ tiesiog padengė automobilių padangų sluoksniu.<br>Tatarigami_UA iliustr.
Rugsėjo 1 d. ryte darytose palydovinėse nuotraukose matyti, kad rusai vieną iš savo strateginių bombonešių „Tu-95MS“ tiesiog padengė automobilių padangų sluoksniu.<br>Tatarigami_UA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2023, 8:38 AM, atnaujinta Sep 4, 2023, 11:26 AM

Tai liudija „Twitter“ vartotojo slapyvardžiu Tatarigami_UA paskelbti palydoviniai vaizdai iš Rusijos Engelso oro pajėgų bazės, esančios už daugiau kaip 470 km nuo sienos su Ukraina.

Rugsėjo 1 d. ryte darytose palydovinėse nuotraukose matyti, kad rusai vieną iš savo strateginių bombonešių „Tu-95MS“ tiesiog padengė automobilių padangų sluoksniu.

Sprendžiant iš kitos palydovinės nuotraukos, kurioje rusai tokia „apsauga“ pradėjo dengti ir kitą savo bombonešį, tai nėra pavienis atvejis – nors šiuo metu nežinoma, kiek savo lėktuvų rusai nori taip apsaugoti.

 

Matyt, tokia improvizuota apsauga bandoma apsaugoti savo lėktuvus nuo tolesnių smogiamųjų dronų atakų. Tačiau atmesti galimybės, kad rusai gali gauti priešingą efektą – kad jei strateginiai bombonešiai dar kartą bus atakuoti dronais, užsidegusios padangos tik padidins ugnies kiekį. Juolab, kad Ukraina jau panaudojo savo tolimojo nuotolio ginklus smūgiams 700 km atstumu.

Be to, jei okupantai nuspręs masiškai „montuoti“ padangas ant savo lėktuvų, jie bus priversti kiekvieną kartą prieš lėktuvui atliekant mokomąjį ar kovinį skrydį „išmontuoti“ tokią apsaugą – nes akivaizdu, kad lėktuvas neskraidys su padangomis ant sparnų.

Parengta pagal „Defence Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.