Įamžino, kaip efektingai likviduojamas dar vienas iš moderniausių rusų turėtų tankų

Rusijos kariuomenės prarastų „T-90M“ skaičius artėja prie trijų dešimčių tuzinų.

 Pirmo asmens drono operatoriaus taikiniu tapo moderniausias rusų pagrindinis kovos tankas „T-90M Proryv“.<br> Stopkadras, lrytas.lt mont.
 Pirmo asmens drono operatoriaus taikiniu tapo moderniausias rusų pagrindinis kovos tankas „T-90M Proryv“.<br> Stopkadras, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2023, 7:51 PM, atnaujinta Sep 6, 2023, 7:52 PM

Dronų kamikadzių „Eskadron FPV“ gamintojai ir tiekėjai paskelbė dar vieną filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip Ukrainos kariškiai panaudoja šį ginklą rusų šarvuotajai technikai įveikti.

Pirmo asmens drono operatoriaus taikiniu tapo moderniausias rusų pagrindinis kovos tankas „T-90M Proryv“.

Šis tankas nukentėjo Donecko srities Marjinkos mieste. Dėl drono smūgio karo mašina užsidegė – nors „T-90M“ nebuvo galutinai sunaikintas, jis tikriausiai buvo apgadintas.

Anksčiau internete taip pat buvo pasidalinta filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas dar vienas apgadintas tankas „T-90M“, kurį okupantai paliko netoli Andrijivkos gyvenvietės Donecko srityje.

Atvirųjų šaltinių žvalgybos projekto „Oryx“ duomenimis, nuo 2022 m. vasario, kai prasidėjo plataus masto Rusijos Federacijos invazija į Ukrainą, Rusijos kariuomenė prarado mažiausiai 35 pagrindinius kovos tankus T-90M „Proryv“ – jie buvo sunaikinti, apgadinti arba perimti.

Šios naujienos kontekste taip pat verta paminėti, kad neseniai Ukrainos vicepremjeras, atsakingas už inovacijas, švietimo, mokslo ir technologijų plėtrą – skaitmeninės transformacijos ministras Michailas Fiodorovas – paskelbė gana stulbinančią statistiką apie bepiločių orlaivių ir dronų kamikadzių dalį naikinant Rusijos kariuomenės ginkluotę ir karinę techniką, o taip pat gyvąją jėgą.

Kalbama apie „Dronų armijos“ operatorių darbą, kurie per savaitę sudavė smūgį 189 karinės technikos vienetams, karinei įrangai ir personalui. Jei palygintume šiuos duomenis su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenimis, bepiločių orlaivių dalis svyruoja nuo 2,5 proc. pataikymo į specialiąją techniką – iki 57 proc. pataikymo į šarvuotas kovos mašinas.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.