E. Muskas reagavo į pranešimus, esą jis nurodė išjungti „Starlink“ ryšį Kryme

Elonas Muskas savo valdomame socialiniame tinkle „X“ ankstyvą penktadienio rytą reagavo į informaciją, kad jis neva slapta įsakė išjungti „Starlink“ ryšį netoli Krymo pakrantės, kad būtų užkirstas kelias Ukrainos puolimui prieš Rusijos karinį jūrų laivyną Sevastopolyje.

 Elonas Muskas savo valdomame socialiniame tinkle „X“ ankstyvą penktadienio rytą reagavo į informaciją, kad jis neva slapta įsakė išjungti „Starlink“ ryšį netoli Krymo pakrantės.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Elonas Muskas savo valdomame socialiniame tinkle „X“ ankstyvą penktadienio rytą reagavo į informaciją, kad jis neva slapta įsakė išjungti „Starlink“ ryšį netoli Krymo pakrantės.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

Sep 8, 2023, 1:55 PM

Milijardierius teigė, kad neišjungė „Starlink“ palydovinio ryšio dronams, nes jis ten nė nebuvo įjungtas. „Aptariami „Starlink“ regionai nebuvo įjungti. Bendrovė „SpaceX“ nieko nedeaktyvavo“, – rašė E. Muskas.

„Iš vyriausybinių institucijos atėjo skubus prašymas aktyvuoti „Starlink“ iki pat Sevastopolio. Buvo akivaizdus ketinimas nuskandinti didžiąją dalį Rusijos laivyno, stovinčio nuleistais inkarais. Jei būčiau sutikęs su jų prašymu, „SpaceX“ būtų tapusi tiesiogine didelio karo veiksmo ir konflikto eskalavimo bendrininke“, – rašė milijardierius.

Jis taip pat tvirtina, kad „abi [karo] šalys turėtų susitarti dėl paliaubų“.

„Kiekvieną dieną vis daugiau jaunų Ukrainos ir Rusijos žmonių žūsta, kad įgytų arba prarastų mažus žemės gabalėlius, kurių ribos beveik nesikeičia. Tai neverta jų gyvybių“, – mano E. Muskas.

Kiek anksčiau CNN kanalas, gavęs amerikiečių žurnalisto ir rašytojo Walterio Isaacsono parašytos ir netrukus pasirodysiančios E. Musko biografijos ištrauką, pranešė, kad E. Muskas 2022 metais esą slapta įsakė išjungti „Starlink“ ryšį netoli Krymo pakrantės, kad būtų užkirstas kelias Ukrainos puolimui prieš Rusijos karinį jūrų laivyną Sevastopolyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.