Rusai kuria naują ginklą remdamiesi karo Ukrainoje patirtimi. Koks tai ginklas?

Rusai pasiryžę atjauninti pasenusį savaeigės artilerijos sistemos projektą, remdamiesi patirtimi, įgyta karo su Ukraina metu, rašo „Defense Express“.

Savaeigio ginklo „2S18 Pat-S“ prototipas.<br>Atvirųjų šaltinių iliustracinė nuotr.
Savaeigio ginklo „2S18 Pat-S“ prototipas.<br>Atvirųjų šaltinių iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-14 21:29, atnaujinta 2023-09-14 21:30

Rusijos gynybos pramonės valstybinė įmonės „Rostec“ inžinieriai „pradėjo rengti 152 milimetrų kalibro amfibinės haubicos gaminio dokumentus“, praneša Rusijos žiniasklaida. Pažymima, kad darbus paskatino karo veiksmų Ukrainoje patirtis, kur svarbiausi pasirodė du pajėgumai – tolimojo nuotolio netiesioginė ugnis ir mobilumas greitai palikti poziciją įveikiant įvairias kliūtis.

„Defense Express“ teigimu, projektas gali būti paremtas dar aštuntojo dešimtmečio pabaigoje Sovietų Sąjungoje sukurta savaeigės artilerijos sistemos „2S18 Pat-S“ ant pėstininkų kovos mašinos „BMP-3“ važiuoklės konstrukcija, kuri taip ir liko bandomojo prototipo kūrimo stadijoje.

„Defense Express“ pažymi, kad tema, apie tai, jog Rusijos karinė pramonė atnaujins „Pat-S“ projektą, iš pradžių žiniasklaidoje pasklido 2023 m. gegužę. Tuomet tai buvo žinia apie tai, kad rusai kuria šio seno projekto modernizaciją, siekdami pradėti ginklo serijinę gamybą.

Tačiau dabar jie, atrodo, perėjo prie brangesnės idėjos ir nusprendė ne tik prikelti „2S18 Pat-S“ tarnybai, bet ir sukurti naują ginklą iš prototipų projektų, teigia „Defense Express“.

Apie paties „2S18 Pat-S“ galimybes žinoma nedaug: kovinis svoris – 18,7 t, ginklo kalibras – 152 mm, šaudymo nuotolis – 15,2 km. Duomenų apie įgulos narių skaičių, amuniciją ar operatyvinį mobilumą nėra. Taigi būtų sunku įvertinti, kiek reikia atlikti darbų, kad jis taptų visaverčiu šiuolaikiniu ginklu, ir kiek rezultatas skirsis nuo pirminio sovietinio projekto, teigia „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.