Izraelio įmonė paslaptingam klientui iš Europos parduoda galingus dronus kamikadzes

Izraelio gynybos elektronikos bendrovė „Elbit Systems“ pirmadienį pranešė, kad su ja sudaryta 95 mln. dolerių vertės sutartis dėl „SkyStriker“ bepiločių kamikadzių tiekimo vienai neįvardintai Europos šaliai.

 Izraelio gynybos elektronikos bendrovė „Elbit Systems“ pirmadienį pranešė, kad su ja sudaryta 95 mln. dolerių vertės sutartis dėl „SkyStriker“ bepiločių kamikadzių tiekimo vienai Europos šaliai.<br> „Elbit Systems“ nuotr.
 Izraelio gynybos elektronikos bendrovė „Elbit Systems“ pirmadienį pranešė, kad su ja sudaryta 95 mln. dolerių vertės sutartis dėl „SkyStriker“ bepiločių kamikadzių tiekimo vienai Europos šaliai.<br> „Elbit Systems“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-19 08:23

Rugsėjo 18 d. pranešime žiniasklaidai pateikta išsami informacija, kad sutartis bus vykdoma dvejus metus.

Pagal sutartį „Elbit Systems“ pateiks kelis šimtus „SkyStriker“ vienetų.

„Elbit Systems“ „SkyStriker LM“ – tai visiškai autonominis bepilotis šaudmuo (angl. loitering munition), galintis surasti, aptikti ir naikinti operatoriaus nurodytus taikinius, kurių kovinė galvutė sveria iki 10 kg, o dronas užtikrina didelį tikslumą. SkyStriker“ gali būti paleidžiamas iš įvairių antžeminių ir oro platformų, taip pat iš „Elbit Systems“ raketinės artilerijos sistemų PULS (Precise and Universal Launching System) specialių konteinerių.

Turėdamas elektrinį variklį, „SkyStriker“ gali vykdyti operacijas iki 2 valandų, o jo veikimo nuotolis siekia 100 km. Sistema gali tiksliai smogti į taikinius net ir aplinkoje, kurioje GPS blokuojamas.

„SkyStriker“ gali naudoti įvairių tipų kovines galvutes, o dėl modulinės konstrukcijos jas galima keisti prieš pat skrydį, atsižvelgiant į operacinius reikalavimus.

„Džiaugiamės galėdami savo klientams pasiūlyti novatorišką ir veiksmingą sprendimą, kuris sujungia „Elbit Systems“ oro ir antžeminius sprendimus. Kaip slapta ir judri platforma, „SkyStriker“ lituojanti amunicija pasižymi dideliu tikslumu ir patikimumu, suteikdama kovotojams itin svarbų pranašumą šiuolaikiniame mūšio lauke“, – teigia „Elbit Systems Aerospace“ generalinis direktorius Yoramas Shmuely.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.