Pietų Korėja Ukrainai perdavė šią įspūdingai atrodančią karinę techniką – kas tai per mašinos?

Korėjos Respublikos nacionalinės gynybos ministerija sekmadienį paskelbė, kad Pietų Korėja suteiks Ukrainai dvi karines inžinerines mašinas „K600 Rhino“.

 „K600 Rhino“ yra itin mobili ir stipriai šarvuota minų laukų ir sudėtingų kliūčių įveikimo sistema.<br> Korėjos respublikos kariuomenės nuotr.
 „K600 Rhino“ yra itin mobili ir stipriai šarvuota minų laukų ir sudėtingų kliūčių įveikimo sistema.<br> Korėjos respublikos kariuomenės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 10:35 AM

„Suprantama, kad mūsų vyriausybė neseniai priėmė faktinį sprendimą kuo greičiau suteikti Ukrainai dvi kliūčių šalinimo mašinas, šalia senesnių minų detektorių, kurie jau buvo suteikti Ukrainai“, – sekmadienį sakė šaltinis vyriausybėje ir pridūrė, kad „taip reaguojama į Ukrainos vyriausybės griežtą prašymą ir prezidento Yun Suk-yeol pažadą paremti Ukrainą“.

Prezidentas Yunas prezidentui Volodymyrui Zelenskiui per Pietų Korėjos ir Ukrainos aukščiausiojo lygio susitikimą G7 susitikime Hirošimoje (Japonija) gegužę pažadėjo suteikti neletalinę įrangą, įskaitant išminavimo įrangą, o taip pat pagalbą šalies atstatymui po karo.

Nors „K600“ nėra mirtinas ginklas, prireikus juo galima pralaužti priešo gynybą – tad tai yra galingiausia mašina, kokią Pietų Korėja kada nors yra suteikusi Ukrainai. Tačiau kaip teigia „Defense Express“, Pietų Korėjos žurnalistai rašo, jog šalies valdžia, matyt, baiminasi Rusijos reakcijos į tokį pristatymą, todėl prašo, kad Ukraina šias inžinerines mašinas naudotų tik humanitariniam išminavimui deokupuotose teritorijose.

„K600 Rhino“ yra itin mobili ir stipriai šarvuota minų laukų ir sudėtingų kliūčių įveikimo sistema. Kovinė inžinerinė mašina sukurta siekiant pagerinti kovinių inžinierių judrumą ir išgyvenamumą, tuo pat metu išlaikant greitį ir gebėjimą neatsilikti nuo manevrinių pajėgų.

Karo inžinerijos mašiną „K600“ Korėjos Respublikos kariuomenei sukūrė „Hyundai Rotem“. Pažangiosios inžinerinės mašinos sukonstruotos ant pagrindinio kovos tanko „K1A1“ važiuoklės, jose įrengtas galingas magnetinio lauko generatorius pažangioms minoms nukenksminti.

„K600“ skirta palengvinti draugiškų pajėgų judėjimą ir paramą joms atliekant įvairias mūšio lauko statybos ir griovimo užduotis, įskaitant mūšio lauko kliūčių ir minų šalinimą, pralaužimo operacijų vykdymą ir pozicijų paruošimą artilerijai bei kovinėms mašinoms.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.