A. Armonaitė: „Su Japonija inovacijų srityje dirbsime aktyviau“

Penktadienį, rugsėjo 22 d., ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiks su Japonijos pažangių tyrimų instituto „Advanced Telecommunications Research Institute International“ (ATR) delegacija.

Penktadienį, rugsėjo 22 d., ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiks su Japonijos pažangių tyrimų instituto „Advanced Telecommunications Research Institute International“ (ATR) delegacija.<br>123rf iliustr.
Penktadienį, rugsėjo 22 d., ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė susitiks su Japonijos pažangių tyrimų instituto „Advanced Telecommunications Research Institute International“ (ATR) delegacija.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2023, 8:55 AM, atnaujinta Sep 22, 2023, 8:56 AM

„Lietuva ir Japonija yra strateginės partnerės – stipriname mokslinį ir technologinį bendradarbiavimą, ieškome naujų sinergijų, kurios leistų abiejų šalių verslams, universitetams, mokslinių tyrimų centrams įtvirtinti savo pozicijas ir būti konkurencingiems pasaulinėje inovacijų ekosistemoje. Aktyvus bendradarbiavimas atvers naujas galimybes ir paskatins inovacijas“, – sako ministrė A.Armonaitė.

Šią savaitę ATR ir Inovacijų agentūra pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą (angl. MOU) dėl šalių bendradarbiavimo technologinių inovacijų, pramonės tyrimų ir plėtros srityse. Ketinama koordinuoti veiklą, telkti išteklius ir įgyvendinti programas ir projektus, kurie paskatintų bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Japonijos įmonių ir organizacijų.

Inovacijų agentūros vadovė Romualda Stragienė džiaugiasi, kad šis bendradarbiavimo susitarimas įtvirtintas konkrečiu projektu: „ATR iš perspektyvių Lietuvos startuolių jau renkasi potencialų dalyvį į akceleravimo programą „Keihanna Acceleration Program Plus (KGAP+)“. Šios programos išskirtinumas yra jos tikslų ir įvairovės akcentavimas – startuoliai iš Japonijos ir užsienio bendradarbiauja su Japonijos organizacijomis, pasauliniais inovacijų centrais ir įsilieja į tarptautinę inovacijų ekosistemą.“

Susitikimo su instituto atstovais metu A.Armonaitė plačiau aptars šio bendradarbiavimo detales ir inovacijų skatinimą.

ATR jau daug metų atlieka pažangius mokslinius tyrimus ir kuria inovatyvius telekomunikacijų, gyvybės mokslų ir kitų sričių sprendimus pramonei, taip pat investuoja ir padeda inovatyviems verslams plėstis. Įgyvendindamas tarptautinius projektus japonų institutas glaudžiai bendradarbiauja su žymiais pasaulio universitetais ir mokslinių tyrimų centrais, vyriausybinėmis organizacijomis, pramonės įmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.