Teigia sukūrę alternatyvą „Bluetooth“ technologijai: sako, veikia šešis kartus greičiau

„Huawei“ pristatė novatorišką trumpojo nuotolio belaidžio ryšio technologiją, kuria siekiama sujungti „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ privalumus. Greitesnis, efektyvesnis ir gerokai mažiau vėluojantis ryšys, prie kurio prisijungė daugiau nei 300 įmonių ir institucijų.

 „Huawei“ pristatė novatorišką trumpojo nuotolio belaidžio ryšio technologiją, kuria siekiama sujungti „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ privalumus. <br> 123rf nuotr.
 „Huawei“ pristatė novatorišką trumpojo nuotolio belaidžio ryšio technologiją, kuria siekiama sujungti „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ privalumus. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 2:50 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 3:00 PM

Oficialus pristatymas įvyko po to, kai rugpjūtį ši technologija buvo pristatyta „Huawei“ programuotojų konferencijoje. Palyginti su „tradicinėmis belaidžio ryšio technologijomis“, „Huawei“ teigimu, kad „NearLink“ siūlo:

  • 60 proc. mažesnį energijos suvartojimą
  • šešis kartus didesnę duomenų perdavimo spartą
  • 1/30 mažesnį vėlavimą
  • 7 dB geresnę apsaugą nuo trukdžių (todėl ryšys yra stabilesnis)
  • dvigubai didesnį aprėpties atstumą
  • 10 kartų daugiau tinklo jungčių

Naujasis standartas bus diegiamas įvairiuose įrenginiuose, įskaitant plataus vartojimo elektronikos prietaisus, pavyzdžiui, telefonus, nešiojamuosius kompiuterius, išmaniuosius laikrodžius, išmaniųjų namų įtaisus, elektrines transporto priemones ir pramoninės gamybos įrangą, o taip pat taps „Huawei“ operacinės sistemos „Harmony OS 4“ dalimi. Ryšio standartas jau integruotas į naujausią bendrovės išmanųjį telefoną „Mate 60“.

„Ši technologija, sujungia daugiau nei 300 pirmaujančių įmonių ir institucijų kolektyvinį bendradarbiavimą šalyje ir užsienyje“, – rašoma pranešime.

Pasak „Techradar“, beveik visos iki šiol su „NearLink“ susijusios įmonės yra iš Kinijos, tarp jų – „Hisense“, „Honor“ ir „Lenovo“. Vienintelės tarptautinės įmonės yra Taivano „Mediatek“ ir Prancūzijos statybinių medžiagų gamintoja „St. Gobain“.

Atsižvelgiant į tai, kad „Huawei“ tebėra įtraukta į JAV sankcijų juodąjį sąrašą, panašu, kad „NearLink“ greičiausiai nebus įdiegta amerikiečių įrenginiuose. Savo ruožtu „Apple“ jau išleido savo ultraplačiajuostę (UWB) technologiją – naująjį U1 lustą – nors pasak „Apple Insider“, pagrindinis UWB pranašumas, palyginti su „Bluetooth“, yra labai tikslus buvimo vietos sekimas, o ne didelis greičio ir vėlavimo pagerėjimas.

Parengta pagal „New Altas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.