Juokinga ar graudu? Rusai mūšio lauke naudoja prastos kokybės pripučiamus tankus

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti rusiškų tankų maketai, skirti suklaidinti Ukrainos karius, tačiau dėl prastos kokybės juos lengva atpažinti, rašo „Militarnyj“.

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti rusiškų tankų maketai, skirti suklaidinti Ukrainos karius, tačiau dėl prastos kokybės juos lengva atpažinti.<br>Soc. tinklų nuotr., Lrytas.lt mont.
Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti rusiškų tankų maketai, skirti suklaidinti Ukrainos karius, tačiau dėl prastos kokybės juos lengva atpažinti.<br>Soc. tinklų nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 1:10 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 1:11 PM

Šie tankų maketai buvo aptikti vienoje iš fronto zonų. Ukrainiečių žvalgybinio drono operatorius nesunkiai nustatė, kad tai yra muliažai.

Rusai tris tankų maketus pastatė atviroje teritorijoje. Tikėtina, kad jie ten buvo pastatyti tyčia, kad ukrainiečių žvalgyba galėtų juos lengvai pastebėti ir iššvaistytų brangią didelio tikslumo amuniciją jiems sunaikinti.

Tačiau okupantų planas nepavyko. Kai ukrainiečių dronas priartėjo prie šių maketų, tapo aišku, kad tai ne tikri tankai.

Remiantis filmuota medžiaga, rusai greičiausiai naudojo pripučiamus tankus. Jie išvaizda ir matmenimis primena tikrus tankus, rašo „Militarnyj“.

Šalia šių rusiškų maketų neaptikta jokių pėdsakų ant žemės – o tai taip pat yra vienas iš požymių, kad tai buvo netikra įranga. Tačiau verta pažymėti, kad rusai kartais dirbtinai sukuria tokias vėžes ant žemės, kad viskas atrodytų tikroviškiau.

Dar 2013 m. buvo pranešta, kad Rusijos kariuomenė pradėjo pirkti pripučiamus tankų, lėktuvų ir raketinių sistemų muliažus. Tarp jų buvo ir tankų „T-72“ ir „T-80“ muliažai.

Karinės įrangos muliažai mūšio lauke visame pasaulyje naudojami jau seniai. Pagrindinė jų užduotis – suklaidinti priešą, kad jis būtų klaidingai informuotas apie turimas pajėgas ir priemones, taip pat nukreipti dėmesį nuo tikrosios karinės įrangos ir apsaugoti ją nuo atakų.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.