E. Muskas pasišaipė iš paramos prašančio V. Zelenskio: įrašas sukėlė internautų pyktį

Elonas Muskas vėl demonstruoja savo anitukrainietiškas pažiūras. Šįkart jis socialiniame tinkle „X“ (anksčiau „Twitter“) pasidalino perkurtu memu, kuriame šaipomasi iš prezidento Volodymyro Zelenskio ir Ukrainos paramos prašymų.

 Elonas Muskas vėl demonstruoja savo anitukrainietiškas pažiūras.<br> Reuters / Scanpix nuotr., ekrano nuotr. / lrytas.lt mont.
 Elonas Muskas vėl demonstruoja savo anitukrainietiškas pažiūras.<br> Reuters / Scanpix nuotr., ekrano nuotr. / lrytas.lt mont.
 Į E. Musko bandymus juokauti memais taip pat atsakoma panašiu būdu.<br> Ekrano nuotr.
 Į E. Musko bandymus juokauti memais taip pat atsakoma panašiu būdu.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 9:07 AM, atnaujinta Oct 2, 2023, 9:16 AM

Iliustracijoje matyti kiek pakeistas internete gerai žinomas memas. Originaliame meme esančio jaunuolio su išsipūtusiomis kraujagyslėmis veidas pakeistas V. Zelenskio veidu, o virš paveikslėlio matyti užrašas: „Kai jau praėjo penkios minutės, o tu vis dar nepaprašei milijardų dolerių paramos“.

Elonas Muskas jau seniai garsėja savo Ukrainai nepalankiomis pažiūromis: jis yra pareiškęs, kad ukrainiečiai neturėtų kovoti dėl Krymo pusiasalio, ir šiame regione yra dezaktyvavęs palydovinio interneto „Starlink“ ryšį, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos naudodamosi juo negalėtų vykdyti kovinių užduočių ir esą neeskaluotų konflikto.

Praėjusiais metais jis išprovokavo Vakarų pasaulio pyktį, kai pasiūlė karo užbaigimo planą, pagal kurį pasaulis siūlė oficialiai pripažinti Krymą Rusijos dalimi, o praėjusiais metais Rusijos užgrobtų regionų gyventojams pasiūlyti balsuoti, kurios šalies dalimi jie nori būti.

Vis dėlto panašu, kad šis pasišaipymas iš Ukrainos ir jos prezidento nesulaukė didelio internautų pritarimo. 19,6 milijono peržiūrų turintis įrašas turi tik apie 300 tūkst. pritarimą išreiškiančių širdelių, o aktyvaus pritarimo sulaukiančios reakcijos į E. Musko įrašą skamba taip:

„Kodėl tyčiojatės iš drąsaus lyderio, vedančio tautą į didvyrišką kovą už jos laisvę? Ar jums ne gėda?“

„Nes Zelenskis išdrįso pasipriešinti Putinui, o Elonas niekada nesubebėjo“.

„Ką galite pasakyti apie tai, kad Putinas siunčia raketas į daugiabučius namus ir ligonines? Atrodo, kad jūs niekada nesikreipėti į Putino pusę, ar ne?“.

„Taigi, nusipirkote socialinį tinklą, kad tyčiotumėtės iš žmonių, kurie miršta dėl meilės laisvei.  Tikras vizionierius!“

„Parama Ukrainai - geriausia kada nors padaryta investicija į nacionalinį saugumą“.

O į E. Musko bandymus juokauti memais taip pat atsakoma panašiu būdu, prilipdant jam Rusijos kariuomenės uniformą:

Internautai naudojasi net paties E. Musko ginklu: tame pačiame meme įmontuotas Rusijos prezidento Vladimiro Putino veidas, o tekstas virš jo skelbia: „Kai jau praėjo penkios minutės, o tu vis dar nepagrasinai branduoliniu ginklu“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas