Ne vien dronai: Rusija Ukrainos puolimui gavo dar vienus iranietiškus ginklus

Rusijos gynybos ministerija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti neseniai gauta Irane pagamintų 122 mm „Arash“ serijos raketų partija.

 Raketos „Arash“ yra sukurtos sovietmečiu pagamintų 122 mm artilerijos raketų šeimos pagrindu, kurios dažniausiai siejamos su daugkartiniu raketų paleidimo įrenginiu „BM-21 Grad“.<br> Lrytas.lt mont.
 Raketos „Arash“ yra sukurtos sovietmečiu pagamintų 122 mm artilerijos raketų šeimos pagrindu, kurios dažniausiai siejamos su daugkartiniu raketų paleidimo įrenginiu „BM-21 Grad“.<br> Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 2, 2023, 7:38 PM

Tai pirmas kartas, kai oficiali Rusijos kariuomenės filmuota medžiaga patvirtina, kad Iranas tiekia Rusijai savo 122 mm artilerijos raketas.

Nevaldomos artilerijos raketos „Arash“ yra sukurtos sovietmečiu pagamintų 122 mm artilerijos raketų šeimos pagrindu, kurių variantai tebenaudojami visame pasaulyje ir dažniausiai siejami su daugkartiniu raketų paleidimo įrenginiu „BM-21 Grad“.

Irano valstybinės žiniasklaidos duomenimis, bazinė „Arash“ raketos versija gali pataikyti į taikinius 7 metrų tikslumu.

„64 kilogramus sverianti „Arash“ yra veiksni 22 kilometrų atstumu ir turi 19 kg sveriančią kovinę galvutę, turinčią didelę naikinamąją galią, kuri detonuoja taikinius 25 metrų atstumu“, – pranešė „Tasnim“, remdamasis IRGC sausumos pajėgų Tyrimų ir savarankiško džihado organizacijos direktoriumi generolu Ali Koohestani.

Ukrainos žvalgybos duomenimis, Rusijos kariuomenė 122 mm raketas ir kitus šaudmenis iš Irano gauna nuo 2022 m. vidurio, kai rusams pradėjo trūkti šaudmenų atsargų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.