„TikTok“ seka „Facebook“ pėdomis – bando mokamą versiją

Sparčiausiai pasaulyje augantis socialinis tinklas „TikTok“ išbando mokamą programėlės versiją. Teigiama, kad už beveik 5 eurus per mėnesį šiuo socialiniu tinklu bus galima naudotis be reklamų. Praėjusią savaitę per pasaulį nuvilnijo naujiena apie netrukus pasirodysiančias mokamas „Facebook“ bei „Instagram“ platformų versijas.

 Sparčiausiai pasaulyje augantis socialinis tinklas „TikTok“ išbando mokamą programėlės versiją.<br> Unsplash nuotr.
 Sparčiausiai pasaulyje augantis socialinis tinklas „TikTok“ išbando mokamą programėlės versiją.<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-12 11:02

„Pastaruoju metu socialinių tinklų modelis keičiasi ir vis daugiau platformų suteikia galimybę įsigyti mokamą prenumeratą. Tai padarius, vartotojai gali išvengti reklamų ir stebėti tik jiems aktualų turinį. Svarstymus sekti šiuo modeliu paskelbė „Facebook“ ir „Instagram“, todėl nenuostabu, kad tokios galimybės neatmeta ir „TikTok“, – pranešime žiniasklaidai sako Andrius Archangelskis, „Bitės Profas“.

Be reklamų – po 5 eurus per mėnesį

Žiniasklaidoje pasirodė ekrano nuotraukos, kuriose matoma, kad „TikTok“ vartotojams siūloma pasirinkti, ar išbandyti nemokamą programos versiją su reklamomis ar atnaujinti ją į versiją be reklamų.

Norintys naudotis „TikTok“ platforma ir joje nematyti remiamo turinio, kas mėnesį turės sumokėti beveik 5 eurus.

„Nors prenumeratos suma nėra didelė, visgi, žmonės yra įpratę socialiniais tinklais naudotis nemokamai. Be to, „TikTok“ platforma leidžia reklamas vienu piršto judesiu praleisti ir toliau žiūrėti įrašus, tad ir kartkartėmis iššokančios reklamos, tikėtina, nekelia tokio didelio erzulio kaip kituose socialiniuose tinkluose. Kyla klausimas, ar vartotojai bus suinteresuoti kas mėnesį mokėti už turinį be reklamų“, – aiškina skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ ekspertas.

Lietuvoje populiariausiais tinklais išlieka „Instagram“ ir „Facebook“. Pastaruoju bent kartą per savaitę naudojasi daugiau kaip 1,4 mln., o „Instagram“ – kone 650 tūkst. vartotojų. Vis tik šiuos gigantus sparčiai vejasi „TikTok“ – juo bent kartą per savaitę naudojasi daugiau kaip 320 tūkst. lietuvių, rodo 2022 metais atliktas tyrimas „Socialinių tinklų naudojimas Lietuvoje“.

Mokama versija pasiekiama vienoje šalyje

Pranešama, kad kol kas „TikTok“ bandomoji prenumeratos versija veikia vienoje anglakalbėje šalyje už JAV ribų, tačiau kokioje – neatskleidžiama.

„Svarbu žinoti, kad šis įrankis yra bandomasis, todėl išlieka tikimybė, kad į pasaulinę rinką išplėstas dar ilgai nebus. Visgi, „TikTok“ socialinis tinklas, lyginant su „Meta“ ir „X“ platformomis, yra gana jaunas, todėl natūralu, kad nuolat išbando naujus įrankius, kurie pagerintų naudojimosi patirtį“, – teigia A. Archangelskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.