Vilniaus danguje pastebėjo keistas šviesas – jau turi versiją, kas tai galėjo būti

Į portalą lrytas.lt kreipėsi skaitytojas Lukas Malinauskas, ir pasidalino neįprasta patirtimi.

 Portalo lrytas.lt skaitytojas L. Malinauskas naktinėje Vilniaus padangėje užfiksavo neįprastą vaizdą.<br> L. Malinausko nuotr.
 Portalo lrytas.lt skaitytojas L. Malinauskas naktinėje Vilniaus padangėje užfiksavo neįprastą vaizdą.<br> L. Malinausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-12 19:26

„Rašau norėdamas pasidalinti patirtimi apie vakar nutikusį keistą įvykį apie 23:30 Vilniuje prie Antakalnio klinikos. Vedžiojau šunį ir danguje pastebėjau tris ryškias mirksinčias šviesas. Nufilmavau trumpą video“, – nurodė L. Malinauskas, patikslindamas, kad vaizdas užfiksuotas pirmadienio vakare.

Pasak jo, šios šviesos nepriminė žvaigždžių ar lėktuvų. „Pamaniau, kad tai galėtų būti per šventes leidžiami kiniški žibintai, bet šių objektų judėjimas visai kitoks. Pasidalinau užfiksuota medžiaga aplinkinių rajonų „Facebook“ grupėse („Antakalniečių bendruomenė“ ir kitose). Prasidėjo diskusija, atsirado žmonių, kurie irgi tai pastebėjo. Gal jūs norėtumėt pasidomėti, kas tai galėjo būti?“, – pasiūlė skaitytojas.

Iš tiesų, Vilniaus Antakalnio rajono bendruomenės „Facebook“ grupės nariai pateikė keletą spėjimų, kas tai galėjo būti – nuo vadinamųjų dangaus žibintų (lengvų iš popieriaus pagamintų žibintų, kurių viduje deganti žvakė įkaitina orą ir taip pakelia visą žibintą į orą) iki versijų apie nežemišką šviesų kilmę.

Vis dėlto buvo pasiūlyta ir berods logiškiausia versija – sinchronizuoti dronai. Su ja sutiko ir portalo lrytas.lt kalbintas bepiločių orlaivių ekspertas Povilas Stankūnas.

„Tikrai gali būti ir dronai, nes techniškai tai padaryti nėra sudėtinga“, – teigė specialistas. Paklaustas, koks galėtų būti toks dronų skrydžio tikslas, P. Stankūnas nurodė galimą scenarijų, kad kažkas testuoja įrangą, keliamąją galią, tikslumą ar dar ką kitką.

Sinchronizuoti dronų skrydžiai paskutiniu metu dažnai naudojami renginiuose, kur jų pasirodymai keičia pirotechniką ir fejerverkus, sinchroniniai dronų skrydžiai naudojami ir testuojant programinę bepiločių įrangą, tą daro ir dronų pilotai mėgėjai, ir profesionalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.