Europos Sąjunga „TikTok“ ir „Meta“ atžvilgiu inicijuoja tyrimus dėl dezinformacijos

Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį paskelbė apie tyrimus „Meta“ ir „TikTok“ atžvilgiu, kurių metu bus siekiama sužinoti daugiau detalių apie šių kompanijų žengtus žingsnius sustabdyti „neteisėto turinio ir dezinformacijos“ sklaidą.

 Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį paskelbė apie tyrimus „Meta“ ir „TikTok“ atžvilgiu.<br> 123rf nuotr., lrytas.lt mont.
 Europos Sąjunga (ES) ketvirtadienį paskelbė apie tyrimus „Meta“ ir „TikTok“ atžvilgiu.<br> 123rf nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

Oct 19, 2023, 3:11 PM

Europos Komisija (EK) nurodė, kad išsiuntė „Meta“ ir „TikTok“ oficialius prašymus suteikti informacijos – tai yra pirmoji procedūra, pradėta pagal naują ES skaitmeninio turinio įstatymą. Praėjusią savaitę ES jau inicijavo panašų tyrimą platformos „X“ (buvusio tviterio) atžvilgiu. EK teigimu, į „Meta“ buvo kreiptasi dėl su Izraelio ir „Hamas“ karu susijusio „neteisėto turinio ir dezinformacijos skleidimo“, o „TikTok“ atveju norima sužinoti daugiau apie šio tinklo dedamas pastangas užkardyti „teroristinio ir smurtinio turinio bei neapykantos kalbos sklaidą“.

EK pridūrė, kad nori gauti daugiau informacijos apie „Meta“ priemones „rinkimų sąžiningumui apsaugoti“. Be to, norima daugiau detalių apie tai, kaip „TikTok“ laikosi taisyklių, susijusių su nepilnamečių apsauga internete.

„Meta“ ir „TikTok“ turi laiko atsakyti iki spalio 25 dienos. Mažiau skubius atsakymus kompanijos galės pateikti iki lapkričio 8-osios.

ES yra susikūrusi galingą arsenalą, kad galėtų mesti iššūkį didžiųjų technologijų kompanijų įtakai – tam blokas, be kita ko, pasitelkia savo Skaitmeninių paslaugų įstatymą ir Skaitmeninių rinkų aktą. ES pastaruoju metu intensyvina kovą su dezinformacija ir tai pradėjo daryti tada, kai praėjusiais metais Rusija įsiveržė į Ukrainą. Šis klausimas tapo dar aktualesnis, kai spalio 7 dieną teroristinė grupuotė „Hamas“ pradėjo atakuoti Izraelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.