Grėsminga žinia: Rusija Ukrainoje dislokavo modernią termobarinę ginkluotę

Rusijos valstybinė žiniasklaida paviešino filmuotą medžiagą, kurioje demonstruojama, kaip Ukrainoje dislokuojama pažangi liepsnosvaidžių sistema „TOS-2 Tosočka“.

  „TOS-2“ sumontuota ant ratinės „Uralo“ važiuoklės su šarvuota kabina.
  „TOS-2“ sumontuota ant ratinės „Uralo“ važiuoklės su šarvuota kabina.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 11:18 PM

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad „TOS-2“ yra „TOS-1A“ sistemos evoliucijos etapas – nes joje įdiegtos svarbios patobulinimų sistemos, pavyzdžiui, ratinė važiuoklė ir nauji komponentai. Šis patobulinimas padidina sistemos mobilumą ir operatyvinį efektyvumą.

Kuriant naują Rusijos termobarinių raketų paleidimo įrenginių „TOS-1A“ versiją, pagrindinė įranga buvo perkelta į ratinę platformą. „TOS-2“ sumontuota ant ratinės „Uralo“ važiuoklės su šarvuota kabina. Pridėjus kraną raketoms perkrauti, naują ugnies valdymo sistemą ir kitus patobulinimus, skelbiama, kad gerokai pagerėjo bendros jos eksploatacinės savybės.

Rusijos branduolinės, biologinės ir cheminės apsaugos pajėgų, dar žinomų bendru RKhB akronimu, vadas I. Kirilovas 2020 m. lapkritį paskelbė, kad „TOS-2“ perėjo į mokslinių tyrimų ir karinių bandymų etapą. Sprendimas dėl jo oficialaus priėmimo į ginkluotąsias pajėgas turėjo būti priimtas atsižvelgiant į šio vertinimo rezultatus.

Tarp svarbiausių „TOS-2“ patobulinimų yra jos veikimo nuotolio padidinimas iki 15 km, termobarinių kovinių galvučių tikslumo ir efektyvumo padidinimas ir sustiprintos platformos šarvinės apsaugos įdiegimas. Be to, „TOS-2“ paleidimo vamzdžių skaičius sumažintas iki 18, taip supaprastinant jos konstrukciją ir išlaikant ugnies galią.

Didžiausias „TOS-2“ patobulinimas – išplėsta jos taikymo sritis, leidžianti jai dalyvauti didelio masto bendrose karinėse operacijose.

Sistemos „TOS-2 Tosočka“ dislokavimas Ukrainoje yra apčiuopiamas Rusijos karinių pajėgumų ir jos nuolatinio siekio didinti ugnies galią, tikslumą ir universalumą įrodymas, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.