Nuo kitų metų daugeliui ES rinkoje parduodamų radijo ryšio įrenginių užteks vieno įkroviklio

Kitų metų pabaigoje Europos Sąjungos rinkoje tam tikrų kategorijų ar klasių radijo ryšio įrenginiai galės būti parduodami tik tuo atveju, jei jų įkrovimui bus naudojama USB-C tipo jungtis.

 Kitų metų pabaigoje Europos Sąjungos rinkoje tam tikrų kategorijų ar klasių radijo ryšio įrenginiai galės būti parduodami tik tuo atveju, jei jų įkrovimui bus naudojama USB-C tipo jungtis.<br> 123rf iliustr.
 Kitų metų pabaigoje Europos Sąjungos rinkoje tam tikrų kategorijų ar klasių radijo ryšio įrenginiai galės būti parduodami tik tuo atveju, jei jų įkrovimui bus naudojama USB-C tipo jungtis.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 8:34 AM

Pranešama, kad nuo 2024 m. gruodžio 28 d. ES rinkoje parduodami tam tikrų kategorijų ar klasių radijo ryšio įrenginiai: mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai, įkraunamos ausinės, e. skaityklės, nešiojamieji garsiakalbiai ir kt., o nuo 2026 m. balandžio 28 d. – ir nešiojamieji kompiuteriai, turės atitikti reikalavimus, susijusius su įkrovimo pajėgumais ir suderinamais įkrovimo įrenginiais. Naudotojams turės būti sudaryta galimybė šiuos radijo ryšio įrenginius įsigyti ir be įkrovimo įrenginio.

„Sąveikumas su įkrovikliais, turinčiais USB-C tipo jungtis, supaprastins radijo ryšio įrenginių naudojimą, leis jų naudotojams išvengti papildomų išlaidų ir sumažins elektros ir elektroninės įrangos atliekų kiekį, nes tas pats įkroviklis galės būti naudojamas skirtingų įrenginių įkrovimui“, – pranešime cituojamas RRT elektromagnetinio suderinamumo skyriaus vedėjas Arvydas Giedraitis.

Anot eksperto, nors įrenginių naudotojai su tuo pačiu įkrovikliu galės įkrauti skirtingus radijo ryšio įrenginius, patys įkrovikliai skirsis pagal jų galią, todėl naudotojai galės pasirinkti tokį įkroviklį, kuris leis išnaudoti visas USB-C tipo jungties galimybes.

„Atitinkamai turės būti žymimos ir prekės – informacija piktogramos ir etiketės forma turės būti pateikta aiškiai, suprantamai ir įskaitomai ant radijo ryšio įrenginio pakuotės, o etiketė, kurioje nurodoma mažiausia ir didžiausia galia, reikalinga radijo ryšio įrenginiui įkrauti, turės būti ne tik ant radijo ryšio įrenginio pakuotės arba ant pačio įrenginio, bet ir jo naudojimo instrukcijoje“, – pažymėjo A. Giedraitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.