„Facebook“ ir „Instagram“ Europoje siūlys mokamas prenumeratas

Kaip teigiama, pristatydama prenumeravimo paslaugą, kuri taps prieinama lapkritį, „Meta“ siekia atitikti „kintančius Europos reglamentus“.

 „Meta“ pirmadienį paskelbė, kad „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojai Europoje nuo kito mėnesio galės įsigyti prenumeratas, kurios leis naudotis šiais socialiniais tinklais juose nematant reklamos.<br> 123rf iliustr.
 „Meta“ pirmadienį paskelbė, kad „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojai Europoje nuo kito mėnesio galės įsigyti prenumeratas, kurios leis naudotis šiais socialiniais tinklais juose nematant reklamos.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 3:38 PM, atnaujinta Oct 31, 2023, 8:11 AM

„Siekdami atitikti kintančius Europos reglamentus, ES, EEE (Europos ekonominėje erdvėje) ir Šveicarijoje pristatome naują prenumeratos parinktį“, – sakoma „Meta“ pranešime.

Įmonė tokį žingsnį žengė po to, kai ES ėmėsi griežtesnių taisyklių, kurių tikslas yra sutramdyti didžiąsias technologijų kompanijas. Bendrijos taisyklės kelia pavojų gausioms „Meta“ pajamoms iš reklamos, nes jomis užsimota apriboti vartotojų duomenų naudojimą neturint sutikimo.

„Meta“ nurodė, kad mėnesio trukmės prenumerata internete europiečiams atsieis 9,99 euro, o „iOS“ ir „Android“ operacinėse sistemose – 12,99 euro. Nors ir toliau bus pasiekiamos nemokamos minėtų platformų versijos, kuriose bus rodoma reklama, „Meta“ pažymėjo, kad susimokėsiančių naudotojų informacija „nebus naudojama reklamoms“.

Pranešama, kad pirkti prenumeratas galės tik vyresni nei 18 metų asmenys.

„Meta“ mano, kad prenumeravimo paslauga padės nuraminti ES reguliuotojus, susirūpinusius dėl duomenų rinkimo ir reklamų suasmeninimo.

„Gerbiame šių kintančių Europos reglamentų dvasią ir tikslą ir esame įsipareigoję jų laikytis“, – pareiškė „Meta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.