Įspūdingas vaizdas: parodė, kas po Ukrainos raketų smūgio liko iš moderniausios rusų korvetės

Pirmadienio vakarą socialinėje žiniasklaidoje pradėjusiose plisti nuotraukose matyti, kokią didžiulę žalą patyrė Rusijos karinių jūrų pajėgų „Karakurt“ klasės korvetė – po, kaip pranešama, lapkričio 4 d. Ukrainos sparnuotųjų raketų smūgio.

 Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas, dislokuotas Kerčės laivų statykloje „Zaliv“, patyrė žalos.
 Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas, dislokuotas Kerčės laivų statykloje „Zaliv“, patyrė žalos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 10:33 AM

Ši ataka buvo antrasis sėkmingas sparnuotųjų raketų smūgis Rusijos laivams Rusijos okupuotame Kryme.

Remiantis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranešimais, Ukrainos oro pajėgų smūgio taikiniu tapo Rusijos karinis laivas Kerčėje esančioje laivų statykloje „Zaliv“. Iškart po atakos dar nebuvo galutinai žinoma, ar Rusijos laivas buvo sunaikintas.

Po sprogimų rusų okupantai iš pradžių teigė, kad „į vieną iš sausųjų dokų nukrito šiek tiek numuštų raketų nuolaužų“. Tačiau tik lapkričio 4 d. vėlai vakare Rusijos gynybos ministerija patvirtino, kad Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas, dislokuotas Kerčės laivų statykloje „Zaliv“, patyrė žalos.

Lapkričio 5 d. rytą Ukrainos karinių oro pajėgų vadas generolas leitenantas Mykola Oleščukas oficialiai patvirtino, kad Ukrainos karinės pajėgos sunaikino vieną moderniausių Rusijos karinių laivų – raketinę korvetę „Askold“, kuri garsėja tuo, kad gali gabenti sparnuotąsias raketas „Kalibr“.

Laivų statykla „Zaliv“ yra labai svarbus Rusijos Juodosios jūros laivyno objektas, o tokio galingo laivo praradimas yra didelė kliūtis Rusijos karinėms jūrų pajėgoms Juodosios jūros regione.

„Askold“ sunaikinimas yra ne tik smūgis Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgumams, bet ir Ukrainos ryžto ginti savo suverenitetą ir priešintis užsienio okupacijai įrodymas, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.