Rusija mėgina priversti „Google“ nutraukti savo veiklą šalyje

Rusijos valdžia mėgina priversti amerikiečių bendrovę „Google“ nutraukti savo veiklą šioje šalyje, skirdama jai vieną baudą po kitos, praneša Vašingtone veikiantis Karo tyrimų institutas (ISW).

 Rusijos valdžia mėgina priversti amerikiečių bendrovę „Google“ nutraukti savo veiklą šioje šalyje, skirdama jai vieną baudą po kitos.<br> 123rf nuotr.
 Rusijos valdžia mėgina priversti amerikiečių bendrovę „Google“ nutraukti savo veiklą šioje šalyje, skirdama jai vieną baudą po kitos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

Nov 15, 2023, 11:35 AM

Atkreiptinas dėmesys, kad lapkričio 14 d. Maskvos magistrato teismas skyrė bendrovei „Google“ maždaug 165 745 JAV dolerių dydžio baudą už tai, kad Rusijoje vėl nebuvo lokalizuoti Rusijos piliečių asmens duomenys.

Valstybinio Rusijos cenzoriaus „Roskomnadzor“ nurodymu, užsienio internetinių paslaugų bendrovės nuo 2021 m. liepos 1 d. privalo lokalizuoti Rusijos vartotojų duomenų bazes, o Rusijos teismai 2022 m. birželį bendrovei „Google“ jau yra skyrę tokio paties dydžio baudą už šio reikalavimo nevykdymą.

Pranešime nurodoma, kad Rusijos valdžia 2022 m. pradžioje jau yra uždraudusi keletą Vakarų socialinių tinklų svetainių ir pareikalavusi, kad „Google“ pašalintų „melagingą informaciją“ apie jos karą Ukrainoje.

„Rusų valdžia greičiausiai siekia priversti rusus naudoti Rusijos bendrovių, valdžios kontrolei paklūstančių labiau nei tokie tarptautiniai subjektai, kaip „Google“, sukurtas paieškos sistemas ir internetines paslaugas“, – teigiama pranešime.

Pranešama, kad Rusijos teismas yra skyręs bendrovei „Google“ baudą už tai, kad ji nepašalino menamai melagingos informacijos apie plataus masto karą Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste