Vienas iš „Twitch“ įkūrėjų E. Shearas patvirtino, kad tapo naujuoju „OpenAI“ vadovu

Vienas iš „Twitch“ įkūrėjų Emmettas Shearas pirmadienį patvirtino, kad tapo naujuoju „OpenAI“ vadovu.

 Vienas iš „Twitch“ įkūrėjų Emmettas Shearas pirmadienį patvirtino, kad tapo naujuoju „OpenAI“ vadovu.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Vienas iš „Twitch“ įkūrėjų Emmettas Shearas pirmadienį patvirtino, kad tapo naujuoju „OpenAI“ vadovu.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Linkevičiūtė

2023-11-20 13:10

Apie tai pranešta praėjus kelioms dienoms po to, kai pastaroji kompanija iš generalinio direktoriaus pareigų netikėtai atleido Samą Altmaną.

„Šiandien sulaukiau skambučio ir buvau pakviestas apsvarstyti vieną kartą gyvenime pasitaikančią galimybę: tapti laikinuoju „OpenAI“ generaliniu direktoriumi. Pasitaręs su savo šeima ir pasvarstęs kelias valandas, aš sutikau“, – platformoje „X“ (buvusiame „Twitter“) parašė E. Shearas.

„OpenAI“ valdyba S. Altmaną atleido penktadienį. Dėl to iš šios įmonės taip pat pasitraukė kitos svarbios figūros. Vėliau pasirodė pranešimų, kad dideli investuotojai pradėjo dėti pastangas grąžinti S. Altmaną.

E. Shearas paskelbtame įraše paneigė, kad S. Altmanas buvo atleistas dėl nuogąstavimų, susijusių su saugumu. „Valdyba pašalino Samą ne dėl kokių nors konkrečių nesutarimų dėl saugumo, jų motyvai buvo kitoki“, – pažymėjo E. Shearas.

Kiek anksčiau „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella patvirtino, kad samdo S. Altmaną vadovauti dirbtinio intelekto tyrimų komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.