Ramaus miego Rusijoje nebus: ukrainiečiai pristatė dar vieną droną, skirtą smogti toli į užnugarį

Ukrainos savanoriai Serhijus Sternenko ir Ihoris Lachenkovas socialiniame tinkle „X“ (buvęs „Twitter“) atskleidė naujas paslaptingo drono, skirto smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje, nuotraukas.

 Ukrainos savanoriai Serhijus Sternenko ir Ihoris Lachenkovas socialiniame tinkle „X“ atskleidė naujas paslaptingo drono, skirto smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje, nuotraukas.
 Ukrainos savanoriai Serhijus Sternenko ir Ihoris Lachenkovas socialiniame tinkle „X“ atskleidė naujas paslaptingo drono, skirto smogti kariniams objektams Rusijos gilumoje, nuotraukas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 8:20 AM

Neseniai pademonstruotas dronas, pavadintas „Morok“, tebėra gaubiamas paslapties, jo tikslios techninės specifikacijos neatskleidžiamos. Tačiau remiantis numatytomis misijomis, manoma, kad jo skrydžio nuotolis yra maždaug 800 km – todėl juo galima smogti įvairiems taikiniams visoje Rusijos europinėje dalyje, įskaitant Maskvą.

Techninė informacija apie nepilotuojamą orlaivį oficialiai neatskleidžiama, tačiau matomų optinių prietaisų nebuvimas leidžia manyti, kad gali būti naudojama įprastinė skrydžio valdymo schema, galimai naudojant inercinę sistemą su GPS signalo korekcijomis, veikiančią nepriklausomai nuo tiesioginio operatoriaus valdymo.

Bepiločio orlaivio dizainas rodo, kad, palyginti su ankstesniais variantais – pavyzdžiui „UJ-26“ tipo orlaiviu – jis pasižymi geresnėmis greičio charakteristikomis, o tai reiškia, kad jo galimybės gali būti didesnės.

Dronų naudojimas Rusijos teritorijoje tapo nuolatine Kremliaus problema. Rusijos gynybos ministerija reguliariai praneša apie daugybę tokių incidentų, nuolat nurodydama, kad juos sužlugdė Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos.

Vien per pastarąsias dvi savaites Rusijos gynybos ministerija užfiksavo keletą dronų atakų Volgogrado srityje, netoli Kolomnos Maskvos srityje ir Tambovo srityje. Socialinės žiniasklaidos platformose pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti gaisrai ir sprogimai Rusijos pramonės objektuose ir karinėse bazėse, leidžiantys manyti, kad Ukrainos dronų kamikadzių atakos yra veiksmingos.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.