Amerikiečių tankai „Abrams“ – jau prie Ukrainos fronto linijos

Ukrainos kariuomenė paviešino pirmąją neseniai gautų JAV pagamintų pagrindinių kovos tankų „Abrams“, kurie, kaip pranešama, dislokuoti netoli fronto linijos, nuotrauką.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2023, 8:29 PM

Rugsėjo 25 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad atvyko pirmoji 31 „Abrams“ tankų partija.

Šie „Abrams“ tankai, kurie yra didesnio įsipareigojimo dalis, simbolizuoja apčiuopiamą Jungtinių Valstijų paramą stiprinant Ukrainos gynybos infrastruktūrą, rašo „Defence Blog“.

Pirmieji gauti tankai priklauso versijai „M1A1 Situational Awareness (SA)“ – variantui, kurio JAV kariuomenėje dislokuota apie 650 vienetų.

„M1A1 SA“ variantas pasižymi geresnėmis galimybėmis, įskaitant patobulintą lazerinį tolimatį ir termovizorinę kamerą, integruotą į pagrindinį pabūklą. Jo taikiklis leidžia stabilizuoti dviejose plokštumose, o tolimatis tiksliai matuoja atstumus nuo 200 iki 7990 metrų, priimdamas balistinius sprendimus iki 3990 metrų.

Be to, nauja stabilizuotas nuotoliniu būdu valdomas kovinis modulis suteikia galimybę tanko vadui tiksliai šaudyti iš sunkiojo kulkosvaidžio net ir tankui judant. Tanke taip pat įrengta skaitmeninė valdymo ir stebėjimo sistema „Blue Force Tracking“, palengvinanti „draugo ar priešo“ atpažinimą.

Ankstesnius Jungtinių Valstijų įsipareigojimus tiekti tankus „Abrams“ pakartojo Europos šalių pažadai tiekti vokiškus tankus „Leopard 2“.

Jungtinė Karalystė vadovavo Vakarų tankų siuntimui į Ukrainą, šių metų sausį pristatydama savo tankus „Challenger 2“, kurie atvyko pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.