Rusai naudoja dar nematytą sovietinio tanko modifikaciją – ir ji kelia rimtų abejonių

Fronte pastebėtas anksčiau neregėtos modifikacijos rusų tankas „T-62“ su tanko „T-90M“ dalimis, praneša „Militarnyj“.

Rusijos fronte pastebėtas anksčiau neregėtos modifikacijos tankas „T-62“ su tanko „T-90M“ dalimis.<br>Soc. tinklų nuotr.
Rusijos fronte pastebėtas anksčiau neregėtos modifikacijos tankas „T-62“ su tanko „T-90M“ dalimis.<br>Soc. tinklų nuotr.
Modernizuotas rusiškas „T-62“ (kairėje) ir sovietinis „T-62M“.<br>„Militarnyj“ mont.
Modernizuotas rusiškas „T-62“ (kairėje) ir sovietinis „T-62M“.<br>„Militarnyj“ mont.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 9:01 AM, atnaujinta Nov 28, 2023, 9:09 AM

Modernizuoto tanko nuotrauką paskelbė Rusijos propagandistai.

Luhansko srityje, miškuose netoli Kreminos, rusai naudoja anksčiau nematytą sovietinio tanko „T-62“ modifikaciją su dalimis, skirtomis montuoti į pažangiausius Rusijos tankus „T-90M“.

Tankas turi metalokeraminį modulį, skirtą viršutinės priekinės dalies papildomai apsaugai, todėl galima daryti prielaidą, kad ši modifikacija sukurta sovietinio tanko „T-62M“, pagaminto aštuntojo dešimtmečio pradžioje, pagrindu.

Tanko 115 mm pabūklas įrodo, kad tai yra modernizacijos komplektas, o ne visavertis „T-90M“ bokštelis ant seno sovietinio tanko važiuoklės.

Šią teoriją patvirtina ir netvarkingai sumontuoti reaktyvinės ginkluotės (ERA) moduliai ant bokštelio, taip pat didžiulis atviras tarpas tarp jų ir tanko korpuso.

Taip pat buvo gerokai modernizuota tanko elektronika ir taikiklio sistemos – jis gavo „Sosna-U“ termovizorinį taikiklį, tačiau nežinoma, ar jis pritaikytas veikti su tanko „T-62“ 115 mm lygiavamzdžiu pabūklu „U-5TS“.

Bokštelyje matyti skylės lazeriniams įspėjamiesiems jutikliams įrengti, tačiau jų nėra.

Apskritai tanko modernizacija atrodo prastai ir labiau primena bandymą pagerinti tanko apsaugą karo lauko sąlygomis, tačiau naujo „Sosna-U“ taikiklio įrengimas byloja, kad darbas buvo atliktas tankų gamykloje.

Tanko važiuoklės tarnavimo laikas ir mobilumas turėjo gerokai sumažėti dėl sunkiųjų šarvų.

Pats tankas labiau primena prototipą nei serijinę modernizaciją. Tai jau ne pirmas kartas, kai Rusija siunčia retas šarvuotas mašinas į frontą dėl jų trūkumo kariuomenėje. Pavyzdžiui, neseniai fronte buvo pastebėtas trofėjinis gruziniškas „BMP-1U Škval“, rašo „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.