JT ir „Microsoft“ suvienija pajėgas, kad naudotų DI klimato kaitai stebėti

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė bendradarbiausianti su Jungtinėmis Tautomis, siekiant naudoti DI ir pažangiąsias duomenų technologijas stebėti pasaulinę klimato kaitą ir vertinti, kaip sekasi įgyvendinti Paryžiaus susitarimą.

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė bendradarbiausianti su Jungtinėmis Tautomis, siekiant naudoti DI ir pažangiąsias duomenų technologijas stebėti pasaulinę klimato kaitą ir vertinti, kaip sekasi įgyvendinti Paryžiaus susitarimą.<br>123rf iliustr.
JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė bendradarbiausianti su Jungtinėmis Tautomis, siekiant naudoti DI ir pažangiąsias duomenų technologijas stebėti pasaulinę klimato kaitą ir vertinti, kaip sekasi įgyvendinti Paryžiaus susitarimą.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jūras Barauskas

2023-11-30 13:10, atnaujinta 2023-11-30 13:11

Šis sprendimas priimtas Dubajuje vykstant JT klimato kaitos konferencijai COP28, kurioje dalyvauja pasaulio šalių vyriausybių atstovai.

Ketvirtadienį bendrovė pranešė, kad ši partnerystė suteiks galimybę pagal Jungtinių Tautų bendrąją klimato kaitos konvenciją (UNFCCC) DI pagrindu sukurti naują platformą ir pasaulinį klimato duomenų kaupimo centrą, skirtą vertinti ir analizuoti visame pasaulyje daromą pažangą mažinant anglies dvideginio emisijas.

Ši priemonė turėtų palengvinti 196 Paryžiaus susitarimą pasirašiusių šalių teikiamų klimato duomenų tikrinimo ir analizės procesą.

Bendrovės „Microsoft“ valdybos pirmininkas ir direktorius Bradas Smithas sakė, kad šios naujosios DI ir duomenų priemonės suteiks šalims galimybę emisijas matuoti kur kas tiksliau nei tai yra daroma dabar.

Duomenys apie anglies dvideginį šiuo metu neretai kaupiami ir analizuojami rankiniu būdu, todėl šis procesas užtrunka.

Pagal naujojo susitarimo sąlygas „Microsoft“ sukurs naują skaitmeninę platformą, padėsiančią sustiprinti UNFCCC padidinto skaidrumo sistemą. Dėl to atsiras galimybė pažangiais būdais analizuoti pasaulinius klimato duomenis, tuo tikslu sukuriant naują pasaulinių klimato duomenų centrą ir AI pagrindu veikiančią duomenų analizės platformą.

Be to, pagal šį susitarimą bus sukurtos pasaulinės klimato valdymo sistemos, kurių duomenys bus skelbiami UNFCCC svetainėje, tokiu būdu užtikrinant skaidrumą, atsakomybę ir galų gale suteikiant galimybę turimos informacijos pagrindu imtis prasmingų veiksmų klimato srityje, teigiama bendrovės pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.