Bendravimo programėles naudojantys rusų kariai didina Ukrainos smūgių grėsmę

Rusija skundžiasi, kad jos kareiviai ir toliau naudojasi bendravimo internetu programėlėmis netoli fronto linijos ir taip pakenkia Rusijos pajėgų saugumui, praneša „Ukrinform“, remdamasi Karo studijų instituto (ISW) duomenimis.

Rusų siunčiamas „WhatsApp“ ir kitas žinutes ukrainiečiai perima, įskaitant dokumentus, garso ar vaizdo įrašus.<br>Scanpix.
Rusų siunčiamas „WhatsApp“ ir kitas žinutes ukrainiečiai perima, įskaitant dokumentus, garso ar vaizdo įrašus.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2023, 12:39 PM

Pasak ISW, Rusijos karių įpročių nepakeičia nei perspėjimai, nei „ilgos paskaitos“ apie pavojų, kurį kelia „WhatsApp“ programėlės naudojimas ir SMS žinučių rašymas karo veiksmų zonoje. Rusų siunčiamas „WhatsApp“ ir kitas žinutes ukrainiečiai perima, įskaitant dokumentus, garso ar vaizdo įrašus ir susirašinėjimų ekranų kopijas.

„Rusijos kariuomenės vadovybė daugiausiai kaltino mobiliųjų telefonų naudojimą dėl pražūtingo ukrainiečių smūgio prieš karių sutelkimo vietą Makijivkoje, Donecko srityje, 2022 m. Naujųjų metų išvakarėse. Rusijos vadovybei, regis, per visus metus taip ir nepasisekė ištaisyti šių problemų“, – savo išvadose rašo ISW.

2023 m. sausio 1 d. naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė okupuotai Makijivkai ir nukovė kelis šimtus mobilizuotų rusų kareivių iš Samaros krašto, kurie buvo apgyvendinti profesinės mokyklos patalpose. Per sprogimą buvo sunaikinta ir apie 10 karinės technikos vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.