Kinų pagalba jau virsta metalo laužu: Ukrainoje sunaikinti pirmieji rusų gauti visureigiai

Neseniai Ukrainos kariuomenės paskelbta filmuota medžiaga patvirtina, kad netoli Krynkų, okupuotoje Ukrainos Chersono srityje, sunaikinti du Kinijoje pagaminti visureigiai (ATV) „Desertcross 1000–3“ – o tai reiškia reikšmingą Rusijos nesėkmę vykstančiame konflikte, rašo „Defence Blog“.

 Neseniai Ukrainos kariuomenės paskelbta filmuota medžiaga patvirtina, kad netoli Krynkų, okupuotoje Ukrainos Chersono srityje, sunaikinti du Kinijoje pagaminti visureigiai (ATV) „Desertcross 1000–3“.
 Neseniai Ukrainos kariuomenės paskelbta filmuota medžiaga patvirtina, kad netoli Krynkų, okupuotoje Ukrainos Chersono srityje, sunaikinti du Kinijoje pagaminti visureigiai (ATV) „Desertcross 1000–3“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 8:44 AM

Šių transporto priemonių praradimas reiškia reikšmingą pokytį įrangos srityje, su kuria susiduria Rusijos kariuomenė ir kuri paskatino ją kreiptis į Kinijos tiekėjus, kad patenkintų neatidėliotinus operatyvinius poreikius.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar praėjusį mėnesį Pietų karinės apygardos štabe Rostove prie Dono apžiūrėjo naujai įsigytus keturračius „Desertcross 1000–3“ – taip pabrėždamas, kokią svarbą teikia šiam karinio inventoriaus papildymui.

Vizito metu V. Putinas kartu su gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininku Valerijumi Gerasimovu buvo išsamiai supažindintas su „Desertcross 1000–3“ operacinėmis galimybėmis.

Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas pabrėžė didelį V. Putino susidomėjimą naująja įranga ir teigė, kad „prezidentas aktyviai dalyvauja informuojant apie mūsų karinių pajėgumų pažangą, ir šis vizitas yra šio įsipareigojimo įrodymas.“

Gynybos ministras S. Šoigu pateikė konkrečių duomenų apie „Desertcross 1000–3“ ir paminėjo, kad šiuo metu kariuomenė eksploatuoja 537 bazinės konfigūracijos vienetus. Planuojama įsigyti dar 1 500 vienetų, iš kurių pirmuosius 500 vienetų planuojama pristatyti gruodžio mėnesį, o likusius – 2024 m. pirmąjį ketvirtį. Bazinė ATV versija kainuoja 1,58 mln. rublių (apie 16 000 eurų), o visiškai sukomplektuotas variantas, pasižymintis papildomomis funkcijomis, kainuoja 2,1 mln. rublių (apie 21 000 eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.