Vakarietiško šarvo galia: įamžino, kaip „Bradley“ Ukrainoje atlaikė tiesioginį pataikymą prieštankine raketa

„Militarnyj“ praneša, kad įnirtingai ginantis nuo Rusijos puolimo Avdijivkos kryptimi, JAV Ukrainai perduota pėstininkų kovos mašina „M2 Bradley“ atlaikė tiesioginį prieštankinės valdomos raketos (ATGM) smūgį.

 JAV Ukrainai perdavė beveik 200 pėstininkų kovos mašinų „M2 Bradley“.<br>DPA / Scanpix nuotr.
 JAV Ukrainai perdavė beveik 200 pėstininkų kovos mašinų „M2 Bradley“.<br>DPA / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 3:45 PM

Pasak pranešimo, susirėmimas vyko netoli Stepovės kaimo, esančio netoli Avdijivkos kokso ir chemijos gamyklos (AKHZ), kur Ukrainos pajėgos energingai atrėmė besiveržiančias Rusijos pajėgas.

Intensyvios kovos metu pėstininkų kovos mašina „M2 Bradley“ kovojo su Rusijos pėstininkų pajėgomis – ir netikėtai tapo ATGM smūgio taikiniu.

Stebėtina, kad nepaisant pataikymo, amerikiečių gamybos šarvuotoji transporto priemonė ne tik išliko veikianti, bet ir greitai išvažiavo iš savo kontakto pozicijos, patyrusi minimalią žalą.

Šis incidentas pabrėžia „M2 Bradley“ veiksmingumą ir atsparumą koviniuose scenarijuose, kur jis yra pagrindinis Ukrainos pajėgų, ginančių šią konkrečią strateginę kryptį, resursas, rašo „Defence Blog“.

„M2 Bradley“ įrodė, kad yra reikšmingas Ukrainos karių pagalbininkas, reikšmingai prisidedantis prie jų gynybinių pajėgumų stiprinimo vykstančio konflikto zonoje.

Šis neseniai įvykęs susidūrimas išryškina itin svarbų modernių šarvuotų transporto priemonių vaidmenį užtikrinant taktinį pranašumą ir išgyvenamumą mūšio lauke. Tvirta šarvuočio konstrukcija ir manevringumas, pademonstruoti šiame mūšyje, neabejotinai prisidėjo prie Ukrainos gynybinių pozicijų išsaugojimo, apibendrina „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.