Rusai įrenginėja slaptas bazes ir sraigtasparnių aikšteles

Rusai įrenginėja slaptas bazes, taip pat modernius ginklų ir degalų papildymo punktus savo sraigtasparniams – tokį dalyką socialiniame tinkle „X“ (buvęs „Twitter“) nurodo atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikas, atsargos karininkas @Tatarigami_UA – kaip pažymėta, ši informacija buvo paviešinta po pranešimų, kad Ukrainos saugumo tarnyba bepiločiais lėktuvais smogė keliems taikiniams Kryme, įskaitant sraigtasparnių stovėjimo aikštelę.

 Rusai įrenginėja slaptas bazes, taip pat modernius ginklų ir degalų papildymo punktus savo sraigtasparniams.<br>  @Tatarigami_UA iliustr.
 Rusai įrenginėja slaptas bazes, taip pat modernius ginklų ir degalų papildymo punktus savo sraigtasparniams.<br>  @Tatarigami_UA iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 6:42 PM

Eksperto teigimu, Ukrainos gynybos pajėgoms žengiant link Chersono, Rusijos vadovybė nusprendė perkelti savo sraigtasparnius iš Čaplinkos oro bazės, o okupantai nauja sraigtasparnių „baze“ pasirinko Arabato neriją, esančią laikinai okupuotame Kryme.

Vienoje iš pateiktų 2023 m. gegužės 20 d. palydovinių nuotraukų matyti, kad Volnos poilsiavietės teritorijoje įrengta 20 laikinų sraigtasparnių aikštelių, iš kurių dešimtyje stovi įvairūs sraigtasparniai – „Mi-8“, „Mi-24“, „Ka-52“ ir tikriausiai „Mi-28“.

2021 m. palydovinėse nuotraukose šios improvizuotos oro pajėgų bazės nematyti, ir okupantai pradėjo statyti aikšteles maždaug 2022 m. spalį – kaip tik tada, kai jiems skubiai reikėjo perkelti sraigtasparnius.

Šis pavyzdys iš tikrųjų dar kartą parodo, kaip rusai gali prisitaikyti prie šiuolaikinių grėsmių, kaip, pavyzdžiui, buvo su tomis pačiomis GMLRS raketomis – kai po sėkmingos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kampanijos 2022 m. sunaikinus taikinius 80 km atstumu, okupantai buvo priversti atitraukti keletą įvairių savo objektų.

Taip pat tai parodo, kaip Ukrainai svarbu turėti įvairių tolimojo nuotolio ginklų su skirtingomis kovinėmis galvutėmis tam tikriems taikiniams naikinti – pavyzdžiui, ATACMS su kasetinėmis kovinėmis galvutėmis jau pademonstravo, kaip gerai gali naikinti Rusijos sraigtasparnius.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.