Sunaikinta dar viena Rusijos sunkiosios artilerijos sistema

Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Ukrainos kariai tiksliai pataiko į Rusijos sunkiosios artilerijos sistemą „2S5 Hiacint-S“.

 Ukrainos žurnalistas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Ukrainos kariai tiksliai pataiko į Rusijos sunkiosios artilerijos sistemą „2S5 Hiacint-S“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Ukrainos žurnalistas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip Ukrainos kariai tiksliai pataiko į Rusijos sunkiosios artilerijos sistemą „2S5 Hiacint-S“.<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 8:47 AM

„Įspūdingas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas Rusijos 152 mm savaeigės artilerijos įrenginio „2S5 Hiacint-S“ sunaikinimas sprogus [jo] šaudmenis“, – rašė jis.

Jis taip pat pridūrė, kad dronu nufilmuota medžiaga yra iš 59-osios atskirosios motorizuotosios pėstininkų brigados jungtinės grupės „Inkvizicija“.“

Rusijoje pagaminta vikšrinė savaeigė haubica „2S5 Hiacint-S“ į karinį arsenalą įtraukta nuo XX a. septintojo dešimtmečio vidurio.

Ji sukurta siekiant užtikrinti didesnę ugnies galią (palyginti su savo pirmtakais), ir turi 152 mm pabūklą „2A37“, kurio šaudymo nuotolis su standartiniais šaudmenimis siekia 28,4 km, o su patobulintais sviediniais – 37 km, rašo „Defence Blog“.

Didžiausias šaudymo greitis – 5–6 šūviai per minutę, transporto priemonėje telpa iki 30 sviedinių, o savigynai skirtas 7,62 mm kulkosvaidis „PKT“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.