Įspūdingi kadrai: parodė, kaip ukrainiečiai mažyčiu dronu nukovė moderniausią Rusijos tanką

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip mažytis FPV (angl. First-Person View) dronas nusitaiko į Rusijos moderniausią tanką „T-90M Proryv“ ir smogia jam, rašo „Defence Blog“.

Neseniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip mažytis FPV dronas nusitaiko į Rusijos moderniausią tanką „T-90M Proryv“ ir smogia į jį, rašo „Defence Blog“.<br>Wikimedia commons, Stop kadras, lrytas.lt mont.
Neseniai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip mažytis FPV dronas nusitaiko į Rusijos moderniausią tanką „T-90M Proryv“ ir smogia į jį, rašo „Defence Blog“.<br>Wikimedia commons, Stop kadras, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2023, 8:17 AM, atnaujinta Dec 29, 2023, 8:19 AM

FPV dronai yra bepiločiai orlaiviai, kuriuos galima valdyti pirmo asmens perspektyva. Dronų operatoriai naudoja specialius akinius, kad galėtų matyti droną supančią aplinką.

Šie bepiločiai orlaiviai buvo patobulinti, paverčiant juos kamikadzės tipo įrenginiais, galinčiais tiksliai ir efektyviai atakuoti priešo taikinius dideliu greičiu.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota tiksli drono ataka, privertusi Rusijos kereivius skubiai palikti nebevaldomą tanką.

„T-90M Proryv“ yra patobulinta tanko „T-90 Vladimir“ versija, pirmą kartą viešai pristatyta 2017 m. Pirmoji šių modernizuotų tankų partija Rusijos kariuomenei buvo pristatyta 2020 m. pavasarį.

Tanke sumontuota lygiavamzdė modernizuota 125 mm patranka „2A46M-5“. Kovos mašina iš viso apginkluota 40 sviedinių, o jos šaudymo nuotolis – nuo 3000 iki 5000 metrų. Įdiegta daugiakanalė taikiklio sistema leidžia naudotis tanko ginkluote bet kuriuo paros metu. Pagrindinis „T-90M Proryv“ privalumas – galimybė realiuoju laiku keistis duomenimis su kitomis transporto priemonėmis.

„T-90M“ laikomas pažangiausiu tanku Rusijos kariuomenės arsenale.

Parengta pagal „Defence Blog“ ir „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.