Unikali operacija: dronu išgelbėjo į nelaisvę paimtą ukrainiečių karį

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios oro pajėgų brigados dronų operatoriui per unikalią operaciją pavyko išlaisvinti į priešo rankas patekusį ukrainiečių karį.

Naudodami iš bepiločių orlaivių mėtomas lengvas bombas, ukrainiečių kariai sėkmingai neutralizavo kelis rusų okupantus, bet misijos metu aptiko ir tranšėjoje surištą ukrainiečių karį,.
Naudodami iš bepiločių orlaivių mėtomas lengvas bombas, ukrainiečių kariai sėkmingai neutralizavo kelis rusų okupantus, bet misijos metu aptiko ir tranšėjoje surištą ukrainiečių karį,.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-08 09:09

Pasak Ukrainos desantininkų, jie veikė priešo kontroliuojamoje zonoje. Naudodami iš bepiločių orlaivių mėtomas lengvąsias bombas, ukrainiečių kariai sėkmingai neutralizavo kelis rusų okupantus. Būtent šios misijos metu jie aptiko tranšėjoje surištą ukrainiečių karį, priklausantį kitai brigadai.

„Mūsų bepiločio orlaivio operatorius, šaukiniu „Kevinas“, ėmė bandyti atkreipti suimto kario dėmesį mirksinčiomis „Mavic“ šviesomis. Ant žemės esantis vaikinas suprato, kad tai mūsiškiai, ir ėmė sekti mūsų droną, – aiškino bepiločių sistemų grupės vadas, šaukiniu „Šerifas“. -Mums vedant savo bendražygį, buvo sutiktas dar vienas išlikęs priešas. Rusas nepastebėjo mūsų „paukščio“, kuriame dar buvo likusi viena granata. Jis gestu parodė ukrainiečių kariui, kad šis grįžtų atgal. Tada „Kevinas“ numetė granatą ant okupanto, taip jį nukaudamas, ir toliau vedė mūsų bendražygį atgal į jo dalinį.“

Kariškiai pabrėžė, kad tokioms operacijoms karyboje reikia ne tik brutalios jėgos, bet ir išradingumo, leidžiančio sėkmingai išardyti priešo gynybą ir išgelbėti bendražygius.

Šis drąsus ir išradingas bepiločių orlaivių technologijų panaudojimas gelbėjimo misijoje pabrėžia besivystantį šiuolaikinio karo pobūdį, kuriame taktinės naujovės dažnai atlieka lemiamą vaidmenį užtikrinant pergales ir apsaugant karius, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.