Nukenksmino nukritusią hipergarsinę Rusijos raketą

Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos (DSNC) Mobiliojo gelbėjimo centro sprogmenų neutralizavimo komanda Kijevo Ševčenkovskio rajone neutralizavo sausio 2 d. numuštos raketos „Kh-47M“ kovinę galvutę.

  Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos Mobiliojo gelbėjimo centro sprogmenų neutralizavimo komanda Kijevo Ševčenkovskio rajone neutralizavo sausio 2 d. numuštos raketos „Kh-47M“ kovinę galvutę.<br>DSNC nuotr.
  Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos Mobiliojo gelbėjimo centro sprogmenų neutralizavimo komanda Kijevo Ševčenkovskio rajone neutralizavo sausio 2 d. numuštos raketos „Kh-47M“ kovinę galvutę.<br>DSNC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-09 08:40

„Darbas su įvairių tipų amunicija, raketomis ir savadarbiais sprogstamaisiais užtaisais yra įprasta užduotis DSNС inžinieriams, kurie tai daro dėl Ukrainos žmonių saugumo“, – pranešė Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnyba.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė sėkmingai atrėmė rusų „hipergarsinių“ raketų ataką sausio 2 d. pradžioje. Pasak Ukrainos karinių oro pajėgų pranešimo, perėmimo metu sėkmingai numušta dešimt „Kh-47M2 Kinžal“ hipergarsinių raketų, paleistų iš lėktuvų „MiG-31K“.

Šis puolimas buvo nukreiptas į ypatingos svarbos infrastruktūros, pramonės, civilinius ir karinius objektus, o pagrindinis dėmesys buvo nukreiptas į Ukrainos sostinę.

„Kh-47M2 Kinžal“ yra Rusijos hipergarsinė aviacijos raketų sistema. Savo dydžiu ir išorine išvaizda ji primena raketų „Iskander“ sistemas (raketos „žemė-oras“). Teigiama, kad didžiausias raketos greitis siekia 10 machų (nors ekspertai tuo abejoja).

„Kinžal“ gabena modifikuotas lėktuvas „MiG-31K“, galintis gabenti vieną raketą ir smogti taikiniams, esantiems iki 2000 km atstumu.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.