Sunaikino retą rusų karo mašiną

Viešojoje erdvėje pasirodė nuotrauka, kurioje matyti, kad per mūšius Avdijivkos kryptimi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, naudodami FPV dronus kamikadzes, pataikė į rusų savaeigę 120 mm minosvaidžio sistemą „2S34 Hosta“, kuri Rusijos kariuomenėje yra gana reta.

 Viešojoje erdvėje pasirodė nuotrauka, kurioje matyti, kad per mūšius Avdijivkos kryptimi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai pataikė į rusų savaeigę 120 mm minosvaidžio sistemą „2S34 Hosta“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 Viešojoje erdvėje pasirodė nuotrauka, kurioje matyti, kad per mūšius Avdijivkos kryptimi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai pataikė į rusų savaeigę 120 mm minosvaidžio sistemą „2S34 Hosta“.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 7:46 PM

Atakos aplinkybės, laikas ir vieta šiuo metu lieka nežinomi. Tačiau tai gali būti priežastis prisiminti, kas yra savaeigis minosvaidis 2S34 „Hosta“ ir kaip dažnai priešas apskritai prarasdavo tokias artilerijos sistemas.

Savaeigė artilerijos sistema „2S34 Hosta“ į tarnybą Rusijos kariuomenėje buvo priimta 2008 m. Tuo pat metu pradėta masinė jo gamyba. „2S34 Hosta“ iš esmės yra savaeigio pabūklo ir 120 mm minosvaidžio hibridas.

Šią sistemą galima vadinti gilumine savaeigės haubicos „2S1 Gvozdika“ modernizacija, panaudojant savaeigio minosvaidžio „2S31 Vena“ patobulinimus.

Pagal deklaruojamas charakteristikas savaeigis minosvaidis „Hosta“ gali šaudyti tik iki 13 kilometrų atstumu, o ugnies greitis yra 10 šūvių per minutę, ir su savimi ji gali gabentis iki 40 šaudmenų. Įgula – 4 žmonės, kovinis svoris – 17 tonų.

Tikriausiai būtent dėl tokių neįspūdingų savybių rusų kariuomenė neužsakė pagaminti daug „2S34 Hosta“: žinyne „Military Ballance 2022“ teigiama, kad plataus masto invazijos į Ukrainą pradžioje rusų kariuomenė turėjo tik 50 tokių artilerijos sistemų. Tai gali paaiškinti, kodėl yra tiek nedaug nuorodų į savaeigių minosvaidžių „Hosta“ naudojimą kare prieš Ukrainą.

Pavyzdžiui, atvirųjų šaltinių žvalgybos projektui „Oryx“ iki šio atvejo pavyko užfiksuoti tik vieną sunaikintą šio tipo savaeigį minosvaidį – ir dar du „2S34 Hosta“, kurie 2022 m. kovo-balandžio mėn. tapo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų trofėjais, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.