Ukraina pradės bendradarbiavimą su keturiomis Lietuvos gynybos technologijų įmonėmis

Ukrainos gynybos industrijos koncernas „Ukroboronprom“ pradėjo bendradarbiauti su keturiomis lietuviškomis gynybos technologijų įmonėmis, kurios specializuojasi optinių ir elektroninių trukdymo sistemų kūrime.

 Ukrainos gynybos industrijos koncernas „Ukroboronprom“ pradėjo bendradarbiauti su  lietuviškomis gynybos įmonėmis.<br> „Ukroboronprom“ nuotr.
 Ukrainos gynybos industrijos koncernas „Ukroboronprom“ pradėjo bendradarbiauti su  lietuviškomis gynybos įmonėmis.<br> „Ukroboronprom“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2024, 9:11 AM

Apie šį bendradarbiavimą „Ukroboronprom“ paskelbė savo „Facebook“ puslapyje.

Bendradarbiavimas su Lietuvos įmonėmis „NT Service“, „Brolis Semiconductors“, „RSI Europe“ ir „DMEXS“ išplės gynybos įrangos kūrimo pajėgumus, rašo „Militarnyj“.

Lietuviškos įmonės pirmiausia įmonės specializuojasi optinių taikiklių šautuvams ir termovizorių gamyboje, taip pat nuotolinio sprogdinimo inicijavimo sistemų, elektroninės kovos sistemų, ryšių ir kitokių sistemų gamyboje.

Ketinimų protokolo pasirašymo ceremonija įvyko 2024 m. sausio 10 d. Ukrainos prezidento vizito Vilniuje metu.

„Esu dėkingas Ukrainos prezidentui, Prezidento kanceliarijai ir mūsų Strateginės pramonės ministerijai už didelį darbą, atliktą iš anksto siekiant susitarimų su mūsų naujaisiais Baltijos šalių partneriais“, – sakė „Ukroboronprom“ generalinis direktorius Hermanas Smetaninas.

Šis bendradarbiavimas su pirmaujančiomis Lietuvos įmonėmis suteiks geresnes galimybes bendriems darbams, kuriais siekiama sukurti įrangą, padėsiančią Ukrainai laimėti. Be to, tai yra kokybinis šuolis prie naujos įrangos, kuri taip reikalinga Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms fronto linijose, kūrimo, apibendrina „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.