Lietuvių moksleivių robotikos komanda – lyderiai ne tik Europoje, bet ir pasaulyje

Sausio 13 d. KTU gimnazijos robotikos komanda „ROBO-TECH“ Nyderlandų mieste Zeist vykusiose moksleivių robotikos „FIRST Tech Challenge“ (FTC) Benelux atkrintamosiose varžybose iškovojo pirmąją vietą. Tai jau antra iš eilės tokia reikšminga lietuvių pergalė: gruodžio 2-ąją „ROBO-TECH“ Hagoje (Nyderlandai) vykusiose FTC varžybose „ROBO-TECH“ taip pat laimėjo pirmąją vietą. Lietuviai laimėjo visas 12 šio sezono roboto kovų, du kartus iš eilės iškovojo pagrindinį „Dienos nugalėtojo“ („Winner of the day“) prizą ir šiuo metu užima pirmą vietą „FTC Benelux“ robotų lygoje, kurioje rungiasi 74 moksleivių komandos iš 6 valstybių.

 KTU gimnazijos robotikos komanda „ROBO-TECH“ Nyderlandų mieste Zeist vykusiose moksleivių robotikos „FIRST Tech Challenge“ (FTC) Benelux atkrintamosiose varžybose iškovojo pirmąją vietą.<br> Komandos nuotr.
 KTU gimnazijos robotikos komanda „ROBO-TECH“ Nyderlandų mieste Zeist vykusiose moksleivių robotikos „FIRST Tech Challenge“ (FTC) Benelux atkrintamosiose varžybose iškovojo pirmąją vietą.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-16 15:15, atnaujinta 2024-01-18 08:05

Pasauliniame FTC robotų reitinge „ROBO-TECH“ komanda šiuo metu užima 32 vietą tarp 6023 komandų iš beveik 100 šalių.

KTU gimnazijos vienuoliktokas ir pagrindinis roboto architektas bei važiavimo strategas Jonas Galminas teigia, jog šios varžybos – tai tik pradžia siekiant didesnių pergalių. Jam pritaria komandos draugas, taip pat KTU gimnazijos vienuoliktokas Vytautas Butėnas, kuris yra roboto programavimo ir autonominio važiavimo autorius. Vaikinų tikslai yra žymiai didesni: ne tik laimėti rungtynes, bet ir išmokti, pasisemti patirties, kurią galės panaudoti ateityje, rašoma pranešime spaudai.

Šių varžybų esmė – sukurti tokį robotą ir suprogramuoti taip, kad jis per 2,5 minutės atliktų tam tikras užduotis ir surinktų kuo daugiau taškų. Pirmąsias 30 sekundžių užduotis robotas turi atlikti autonomiškai – t.y. be žaidėjų įsikišimo – o likusias dvi minutes robotas užduotis atlieka valdomas pačių žaidėjų suprogramuotu pulteliu.

Lietuviai inžineriniais sprendimais, roboto programavimu bei žaidimo strategija gerokai pranoko savo varžovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.