Aštuoni mokslinės fantastikos žaidimai, kurių laukiama pasirodant šiemet

Prasidėjus naujiems metams, kompiuterinių žaidimų mėgėjai jau žvalgosi į didžiausius 2024 m. žaidimus. Ir daugumos sąrašo viršuje yra „Star Wars Outlaws“ – atviro pasaulio vaidmenų žaidimas (RPG), kurio veiksmas vyksta garsiojoje „galaktikoje toli toli“. Iki šiol išleisti žaidimo pristatymo filmukai rodo, kad žaisite už Key Vess – Haną Solo primenantį piratą, kuris bando prasimušti išsisukinėdamas ir nuo Galaktinės imperijos, ir nuo nusikalstamo pasaulio.

 „Stalker 2: Heart of Chornobyl“ planuojama išleisti 2024 m. pirmąjį ketvirtį.
 „Stalker 2: Heart of Chornobyl“ planuojama išleisti 2024 m. pirmąjį ketvirtį.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 8:05 AM

Tikimasi, kad tai bus tai, kuo netapo 2023 m. „Starfield“ – kuriame dėmesys skiriamas kelioms planetoms, o ne algoritmiškai generuojamai galaktikai. Ir čia laukia nemenki iššūkiai – 2003 m. išleistas klasikinis RPG žaidimas „Star Wars: Knights of the Old Republic“ žaidėjams vis dar kelia malonius prisiminimus. Be to, 2024 m. planuojama išleisti 1995 m. šaudyklės „Star Wars: Dark Forces“ perdirbinys, tad ateitis George'o Lucaso pradėtos kurti visatos gerbėjams atrodo visai šviesi.

Taip pat nemažai lūkesčių dedama į „Warhammer 40 000: Space Marine 2“. Jei nesate susipažinę su „Warhammer 40k“ visata, įsivaizduokite ateities viziją, kurioje popiežius yra kiborgas, o viskas atrodo taip, tarsi būtų devintojo dešimtmečio sunkiojo metalo albumo viršeliuose. Šis žaidimas yra 2011 m. šaudyklės tęsinys, suteiksiantis žaidėjams naujas galimybes pjauti būrius nežmogiškų įsibrovėlių.

Norintys kažko, kam labiau reikėtų smegenų, žvalgotis į „Still Wakes the Deep“ – siaubo žaidimą, kurio veiksmas vyksta XX a. aštuntajame dešimtmetyje apleistoje naftos platformoje prie Škotijos krantų. Žaidimo pristatymo filmukuose jūra atrodo kaip kunkuliuojanti, viską ryjanti grėsmė, ir bus įdomu sužinoti, ką tas gręžimas pažadino... nes juk žinome, kad tai negali būti kažkas gero.

Visiškai pakeičiant toną, taip pat bus įdomu daugiau sužinoti apie „Dustborn“, kuris kol kas matytuose pristatymo filmukuose tiesiog sprogsta komiksų spalvomis. Žaidėjai valdys personažą vardu Pax, kuris keliauja po keistai atrodančią alternatyvią JAV versiją su, kaip atrodo, pankroko grupe, robotų vairuojamu turistiniu autobusu.

Gal nuskambės keistai, bet į šį sąrašą patenka ir „World of Goo 2“ – žaviai satyrinio fizikos galvosūkių žaidimo, kuriame reikia statyti tiltus ir kitas konstrukcijas, tęsinys. Originalusis žaidimas buvo išleistas 2008 m. – ir nebuvo jokių ženklų, kad kada nors pasirodys dar vienas.

Intriguoja ir „Final Fantasy VII Rebirth“ – nes tai yra antrasis žaidimas iš planuojamo 1997 m. pripažinimą pelniusio „Final Fantasy VII“ trilogijos perdirbinio. „Final Fantasy VII Remake“ buvo labai įspūdingas, todėl daugelis tikisi, „Rebirth“ bus vienas didžiausių šių metų žaidimų. Ir taip, nepaisant to, kad pavadinime minima maginė fantastika (fentezi), žaidimas vis dėlto pataiko į mokslinės fantastikos žanrą – nes siužetas sukasi apie grupę savamokslių ekoteroristų, bandančių neleisti piktai korporacijai pernelyg išnaudoti planetos gamtinių išteklių. Na bet taip – reikia pripažinti, kad žaidime yra ir magijos...

Galiausiai kaip be žaidimo, kuriam tenka ne kokia sėkmė jau trečią kartą iš eilės atsidurti daugelio gerbėjų laukiamųjų sąrašuose. Bet žaidimo „Stalker 2: Heart of Chornobyl“ – mokslinės fantastikos išgyvenimo žaidimo, kurio veiksmas vyksta Černobylio zonoje – kūrėjai ukrainiečiai turi gerą pasiteisinimą, kodėl atidėjo 2022 m. planuotą išleidimą: jų šalį užpuolė Rusija. Dabar žaidimą planuojama išleisti 2024 m. pirmąjį ketvirtį.

Parengta pagal „New Scientist“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.