Kaip veikia „Javelin“? Įspūdingi kadrai iš mūšio lauko

„Javelin“ – tai nuo 1996 metų naudojama amerikietiška nuo peties paleidžiama valdoma prieštankinė raketa. Tai yra gana lengvas, mobilus ginklas, galintis įveikti bet kurį modernų tanką. Jo paslaptis – atakos iš viršaus.

„Javelin“ – tai nuo 1996 metų naudojama amerikietiška nuo peties paleidžiama valdoma prieštankinė raketa.<br>Wikimedia commons iliustracinė nuotr.
„Javelin“ – tai nuo 1996 metų naudojama amerikietiška nuo peties paleidžiama valdoma prieštankinė raketa.<br>Wikimedia commons iliustracinė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2024, 8:00 AM

Pagrindiniai kovos tankai turi labai stiprius, storus šarvus priekyje ir šonuose. Bet viršuje jie yra plonesni. Be to, ten yra ir liukai, kurie irgi yra plonesni. Taigi, jei tik pavyksta pataikyti į tanką iš viršaus, ataka greičiausiai bus sėkminga.

Ir „Javelin“ gali tai padaryti. Raketa pakyla ir neria žemyn link taikinio.

Internete paskelbtas vaizdo įrašas, kaip „Javelin“ prie Avdijivkos naikina rusų šarvuotąją techniką.

Kaip aiškina gamintojai „Lockheed Martin“, kartu su „Raytheon“ sukūrę šią raketą, iš dalies ji patraukli tuo, kad ją lengva naudoti: „Norėdamas iššauti, šaulys nukreipia žymeklį ant pasirinkto taikinio. “Javelin“ paleidimo komanda nusiunčia signalą raketai, kad prieš paleidimą ji įsimintų taikinį“.

„Javelin“ yra „paleisk ir pamiršk“ tipo (angl. fire and forget) ginklas. Kai tik jo operatorius iššauna, jis gali bėgti slėptis – o raketa pati randa kelią į taikinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.