„Sony“ atsisako planų susijungti su Indijos bendrove „Zee“

„Sony“ traukiasi iš 10 mlrd. JAV dolerių vertės susijungimo su konkurente Indijoje bendrove „Zee Entertainment“ sandorio, pirmadienį pranešė žiniasklaida.

 „Sony“ traukiasi iš 10 mlrd. JAV dolerių vertės susijungimo su konkurente Indijoje bendrove „Zee Entertainment“ sandorio.<br> 123rf nuotr.
 „Sony“ traukiasi iš 10 mlrd. JAV dolerių vertės susijungimo su konkurente Indijoje bendrove „Zee Entertainment“ sandorio.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-22 09:10

Nutrūkus sandoriui, žlugo abejų bendrovių viltys tapti konkurencingėmis klestinčioje pramogų rinkoje, kurioje paslaugas 1,4 mlrd. vartotojų teikia tokios vaizdo transliavimo srautu firmos, kaip „Disney“, „Amazon“ ir „Netflix“.

„Bloomberg News“ ir Indijos „Economic Times“ pranešė, kad „Sony“ bendrovei „Zee“ išsiuntė pranešimą apie sandorio nutraukimą ir kad netrukus turėtų pasirodyti ir oficialus pranešimas.

Pranešime „Sony“ nurodo, kad tokio sprendimo priežastis – nevykdomos susijungimo sutarties sąlygos.

Naujienų agentūros „AFP“ paprašyta pakomentuoti šį įvykį, japonų milžinė atsisakė suteikti kokios nors informacijos.

Dėl susijungimo buvo sutarta dar 2021 m., o bendrovės „Zee“ generalinis direktorius Punit Goenka teigė, kad naujosios firmos vertė turėtų sudaryti beveik 10 mlrd. JAV dolerių, jos metinės pajamos siektų 2 mlrd. JAV dolerių.

Tačiau sudarant sandorį kilo problemų – be kita ko, teigiama, kad „Sony“ nenorėjo, jog naujajai įmonei vadovautų P. Goenka, gresia priežiūros institucijų tyrimas.

Be to, „Sony“ kėlė nerimą nuo 2021 m. mažėjantis bendrovės „Zee“ pelnas, naujienų agentūrai „AFP“ praėjusią savaitę pranešė nežinomu panoręs likti šaltinis japonų firmoje.

Milijardų dolerių vertės Indijos pramogų rinka jau dabar yra viena iš didžiausių pasaulyje ir manoma, kad, joje atsiradus išmaniesiems telefonams, ateinančiais metais ji turėtų dar labiau išaugti.

Žlugus sandoriui, „Sony“ ir „Zee“ taps dar labiau pažeidžiamos tuo metu, kai milijardieriaus Mukesho Ambani vadovaujama „Reliance“ derina susijungimo su bendrovės „Disney“ skyriaus Indijoje sąlygas, pranešė „Bloomberg News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.