To dar nebuvo: rusų sparnuotąją raketą ukrainietis perėmė kulkosvaidžiu

Ukrainos karys antradienį, sausio 23 d., panaudojo „Browning“ kulkosvaidį ir numušė Rusijos sparnuotąją raketą, pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų jungtinių pajėgų vadas generolas Serhijus Najevas.

Kulkosvaidis „Browning M2“ Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.<br> 123rf nuotr.
Kulkosvaidis „Browning M2“ Ukrainos ginkluotosiose pajėgose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 8:09 AM

Generolas teigė, kad incidentas įvyko šiaurinėje operatyvinėje zonoje, kur mobilios šaudymo grupės perėmė kelias atskriejančias priešo sparnuotąsias raketas. Vieną iš šių raketų numušė tiksli 50 kalibro kulkosvaidžio „Browning M2“ ugnis.

Generolas S. Najevas pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti išskirtinis Ukrainos gynėjų taiklumas ir greita reakcija. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip „Browning“ kulkosvaidis efektyviai nusitaiko į artėjančią grėsmę ir ją sunaikina.

Šis perėmimas įvyko per naktį vykusią Rusijos raketų ataką, kurios metu daugiau kaip dešimt „Tu-95MS“ ir penki „Tu-2M3“ bombonešiai paleido raketas į įvairius Ukrainos miestus, įskaitant Kijivą, Charkivą ir Pavlogradą. Preliminariais duomenimis, nukentėjo septyni žmonės, o beveik 50 asmenų buvo sužeisti, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.