Lietuvoje pradeda veikti nauja, galingesnė pokalbių roboto „Bard“ versija

„Google“ pokalbių robote „Bard“ įdiegtas naujos kartos dirbtinio intelekto modelis „Gemini Pro“ nuo ketvirtadienio pradeda veikti daugelyje pasaulio šalių ir tampa prieinamas daugiau nei 40 kalbų, įskaitant lietuvių. Kartu su atnaujinimu „Bard“ pristato dar vieną naujovę – pakartotinės patikros funkciją. Nuo šiol vartotojai galės patikrinti atsakymus, palyginant juos su internete esančiu turiniu. Atnaujinta pokalbių roboto versija vartotojams prieinama nemokamai.

 Lietuvoje pradeda veikti nauja, galingesnė pokalbių roboto „Bard“ versija.
 Lietuvoje pradeda veikti nauja, galingesnė pokalbių roboto „Bard“ versija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-01 17:00, atnaujinta 2024-02-01 17:25

Pernai gruodį „Google“ pasidalijo žinia apie pasiektą proveržį dirbtinio intelekto (DI) srityje: technologijų bendrovė pristatė „Gemini“ – didžiausią ir galingiausią savo DI modelį. „Bard“ su „Gemini Pro“ versijoje gerokai patobulintos supratimo, apibendrinimo, samprotavimo, kodavimo ir planavimo funkcijos.

Į „Bard“ integruota „Gemini Pro“ versija nuo ketvirtadienio tampa prieinama daugiau nei 230 šalių ir teritorijų visame pasaulyje.

Spaudos pranešime nurodoma, kad svarbus pokalbių roboto atnaujinimas – pakartotinės patikros funkcija. Nuo šiol „Bard“ naudotojai galės pasitikrinti atsakymus lietuvių kalba. Spustelėjus „G“ piktogramą, pokalbių robotas perskaitys atsakymą ir patikrins, ar internete yra informacijos atsakymui pagrįsti. Spustelėjus pažymėtas frazes, vartotojai galės sužinoti daugiau apie paieškos „Google“ ar internete metu rastą patvirtinančią arba prieštaraujančią informaciją.

Naujausią „Bard“ su „Gemini Pro“ versiją išbandyti nemokamai galima adresu bard.google.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.