Į mūšius Avdijivkoje siunčia tai, ką turi geriausio: čia pasirodys amerikietiška jėga

Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie fronto linijos netoli Avdijivkos, kur šiuo metu vyksta vieni intensyviausių mūšių fronte, dislokavo pagrindinius kovos tankus „Abrams“.

 Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie fronto linijos netoli Avdijivkos dislokavo pagrindinius kovos tankus „Abrams“.
 Pranešama, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie fronto linijos netoli Avdijivkos dislokavo pagrindinius kovos tankus „Abrams“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 8:31 AM

Rusijos pajėgos nuolat stengiasi užimti šį miestą, sukaupė didelius rezervus ir beveik kasdien rengia atakas.

Pirmoji į Ukrainą atvykusių „Abrams“ tankų partija (iš viso 31 vnt.) yra „M1A1 Situation Awarness“ (SA) versijos, kurių JAV kariuomenėje dislokuota apie 650 vienetų.

„M1A1 SA“ variantas pasižymi patobulintomis galimybėmis, įskaitant patobulintą lazerinį tolimatį ir termovizorinę kamerą, integruotą į pagrindinį šauliams skirtą taikiklį. Stabilizuotas taikiklis užtikrina stabilizavimą dviem ašimis, o tolimatis tiksliai matuoja atstumus nuo 200 iki 7990 metrų ir atlieka balistinius skaičiavimus iki 3990 metrų. Be to, naujoji stabilizuota nuotoliniu būdu valdoma ginklų sistema leidžia tanko vadui vykdyti tikslų šaudymą iš sunkiojo kulkosvaidžio net ir tankui judant.

Tanke taip pat įrengta skaitmeninė valdymo ir stebėjimo sistema, vadinama „Blue Force Tracking“, palengvinanti „draugo ar priešo“ identifikavimą.

Verta paminėti, kad 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai vieni pirmųjų pradėjo eksploatuoti pėstininkų kovos mašinas „Bradley“, kurias JAV partneriai taip pat suteikė kaip karinę pagalbą.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.