Palydoviniai vaizdai atskleidė, kas nutiko rusų bazėje Kryme

Naujose palydovinėse nuotraukose aiškiai matyti išpuolio prieš Belbeko oro uostą laikinai okupuotame Krymo regione padariniai.

 Šeštadienį, vasario 3 d., Ukrainos projekto „DeepState“ paskelbtose nuotraukose užfiksuota didelė žala vadavietei – po to, kai į oro uostą pataikė Ukrainos tiksliai valdomos raketos, greičiausiai „Storm Shadow“.<br> „DeepState“ nuor., lrytas.lt mont.
 Šeštadienį, vasario 3 d., Ukrainos projekto „DeepState“ paskelbtose nuotraukose užfiksuota didelė žala vadavietei – po to, kai į oro uostą pataikė Ukrainos tiksliai valdomos raketos, greičiausiai „Storm Shadow“.<br> „DeepState“ nuor., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 10:45 AM

Smūgis, kurį, kaip pranešama, įvykdė Ukrainos gynybos pajėgos, buvo nukreiptas į strategiškai svarbų objektą Krymo pusiasalyje, kurį Rusija 2014 m. neteisėtai aneksavo iš Ukrainos.

Šeštadienį, vasario 3 d., Ukrainos projekto „DeepState“ paskelbtose nuotraukose užfiksuota didelė žala vadavietei – po to, kai į oro uostą pataikė Ukrainos tiksliai valdomos raketos, greičiausiai „Storm Shadow“.

Pasak analitikų, rusai teigia, kad per ataką jų oro gynybos sistemos veikė „sėkmingai“. Tačiau reikia atsižvelgti į tam tikrus niuansus: preliminari informacija rodo, kad buvo smogta priešo vadavietei, o apie personalo aukas paaiškės laikui bėgant – ir rusų socialiniuose tinkluose pasirodžius pirmiesiems nekrologams.

Pažymėtina, kad sausio 31 d. pranešta apie sprogimus okupuotame Sevastopolio mieste ir Sakų, Jevpatorijos, Feodosijos ir Rozdolnės rajonuose. Sevastopolyje girdėjosi mažiausiai penki sprogimai. Rusijos valdžios institucijos paskelbė oro pavojaus signalą ir uždarė eismą Kerčės tiltu.

„Krymsky Viter“ (liet. „Krymo vėjas“) pranešė apie gaisrą netoli Belbeko oro uosto.

Vėliau Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad tariamai sunaikino 17 Ukrainos raketų virš Juodosios jūros ir tris – virš Krymo. Rusai taip pat pranešė apie nuolaužų kritimą ant karinio dalinio Liubimivkoje.

Tą pačią dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadas generolas leitenantas Nikolajus Oleščukas patvirtino sprogimus Belbeko oro uoste.

„Ar žinojote, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgose yra 204-oji Sevastopolio taktinės aviacijos brigada? Na, o jos nuolatinė bazė yra Belbeko oro uostas! Ukrainos aviatoriai tikrai grįš namo į gimtąjį oro uostą. O kol kas ačiū visiems, prisidedantiems prie Krymo išvalymo nuo Rusijos!“ – rašė jis po pranešimų apie sprogimus Sevastopolyje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.