Teigia, kad teikia greičiausią 5G ryšį Lietuvoje

Vos prieš kelerius metus Lietuva buvo bene paskutinė Europos sąjungoje, kurioje dar neveikė 5G tinklai. Šiandien naujausią ryšio technologiją jau siūlo visi šalies mobiliojo ryšio operatoriai, ir kaip skelbiama pranešime spaudai, remiantis Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) matavimais keliuose ir miestuose, skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė“ 5G – greičiausias Lietuvoje.

 Šiandien 5G ryšio technologiją jau siūlo visi šalies mobiliojo ryšio operatoriai.
 Šiandien 5G ryšio technologiją jau siūlo visi šalies mobiliojo ryšio operatoriai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 14:15, atnaujinta 2024-02-06 12:13

„Bitės“ ir „Labas“ 5G ryšio gavimas siekia 275,6 Mb/s greitį ir juo naudotis gali beveik 2 mln. šalies gyventojų. Šiuo metu visoje Lietuvoje įrengta 450 naujos kartos 5G interneto stočių.

„2023 metų RRT duomenys rodo, kad „Bitė“ 5G duomenų gavimo greitis yra pats greičiausias. Šiuos rezultatus pavyko pasiekti tikslingai laikantis savo strategijos. Nesiekiame bet kokia kaina žmonių ekranuose parodyti 5G ženkliuko. Orientuojamės į realią patirtį, būtent dėl to savo 5G vystymo strategiją grindžiame aukštų dažnių juosta“, – sako bendrovės generalinis direktorius Gintas Butėnas.

Pasak jo, naujos kartos tinklo vystymo strategija remiasi dviem principais: „Visų pirma, paslaugas siūlome ten, kur jų labiausiai reikia. Pavyzdžiui, vietovėse, kuriose nėra kokybiško interneto galimybių, o mobilusis internetas – nepakankamai greitas. Antra, siekiame kuo geresnės realios vartotojų patirties naudojantis 5G.“

Pranešime spaudai teigiama, kad pasirinkta 5G ryšio plėtros strategija pasiteisino: bendrovės duomenimis, Lietuvos miestai ir rajonai aktyviai naudojasi naujosios kartos internetu. Ten, kur įrengtas 5G tinklas, pastebimas didžiausias duomenų vartojimas ir sparčiausias augimas.

Daugiau nei 1,75 mln. žmonių Lietuvoje jau pasiekiamas 5G namų internetas. Imonės teikiamo ryšio padengimas, kuriuo naudojasi ir išankstinio apmokėjimo paslaugos „Labas“ klientai, jau siekia 99 proc. Lietuvos teritorijos. 5G tinklo plėtra yra didžiausio bendrovės istorijoje investicinio projekto „BITĖ | Naujos kartos tinklas 2025“ dalis. Projekto metu į turimo tinklo modernizavimą bei naujos kartos tinklo statybas bendrovė investuoja daugiau kaip 100 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.