Vokietijos kariuomenė pristatė naujai kuriamo tanko koncepciją

Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės ekspertas Darius Antanaitis pasakoja, kad Vokietijos kariuomenė pristatė naujai kuriamo tanko MGCS (angl. Mobile Ground Combat System) koncepciją bei pagrindines technines charakteristikas.

 MGCS bus universali platforma, kurios pagrindu bus sukurtos ir kitos kovos mašinos.
 MGCS bus universali platforma, kurios pagrindu bus sukurtos ir kitos kovos mašinos.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2024, 2:16 PM

„MGCS svers ne daugiau kaip 50 tonų, turės 130 arba 140 mm pabūklą. Dėl didesnio tanko pabūklo kalibro šaudmenų skaičius sumažės. Dabartiniame „Leopard 2 A8“ telpa 40 sviedinių, naujame tanke tilps 20 vienetų. Tanko įgula valdys tanką Iš korpuse esančios stipriai šarvuotos kapsulės“, – dėsto atsargos karininkas.

Jo teigimu, MGCS bus universali platforma, kurios pagrindu bus sukurtos ir kitos kovos mašinos. Taip bus atpiginta gamyba, eksploatavimas bei remontas.

„MGCS tanko projektas vystomas kartu su Prancūzija, o pasaulyje pasirodys apie 2035 metus – kartu su naujai kuriamais JAV tanku „Abrams X“ (2040) bei Pietų Korėjos tanku „K3“ (2030)“, – apibendrina D. Antanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.