„Patys dedame minas, patys sprogstame“: reta Rusijos raketų sistema įvažiavo į pačių rusų įrengtą minų lauką

Sekmadienį socialinėje žiniasklaidoje išplitusiame vaizdo įraše matyti, kaip laikinai okupuotoje Ukrainos Luhansko srities teritorijoje naujoji Rusijos raketų sistema „S-350 Vitiaz“ įvažiuoja tiesiai į minų lauką ir sprogsta.

 Incidentas smarkiai apgadino raketų sistemos „žemė-oras“ komponento „50P6“ mobiliosios paleidimo sistemos važiuoklę. Rusai įvažiavo į minų lauką nakties metu.<br> Stopkadras.
 Incidentas smarkiai apgadino raketų sistemos „žemė-oras“ komponento „50P6“ mobiliosios paleidimo sistemos važiuoklę. Rusai įvažiavo į minų lauką nakties metu.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 12:27 PM, atnaujinta Feb 12, 2024, 1:17 PM

Pasak naujienų agentūros „Militarnyj“, sistema „S-350“ sprogo važiuodama per nepažymėtą minų lauką, kurį įrengė Rusijos kariai, siekdami atgrasyti nuo galimo Ukrainos puolimo.

„Patys dedame minas. Patys sprogstame“, – rašoma „Telegram“ žinutėje, kurioje ir publikuotas vaizdo įrašas. Ten pat nurodoma, kad įgulos laimei, paleidimo įrenginio raketos nesprogo ir nukentėjusiųjų nėra. Anot žinutės, „S-350 Vitiaz“ yra labai reta karo mašina, tokios Rusijos karinėse pajėgose skaičiuojamas vienetais.

Incidentas smarkiai apgadino raketų sistemos „žemė-oras“ komponento „50P6“ mobiliosios paleidimo sistemos važiuoklę. Rusai įvažiavo į minų lauką nakties metu.

Taip pat pažymima, kad apgadintas paleidimo įrenginys liko vietoje, nes jo evakuacijai trukdo daugybė vietovėje išslapstytų prieštankinių minų.

„S-350“, kurios serijinė gamyba, kaip pranešama, buvo pradėta 2019 m. kovą, o eksploatacija pradėta 2020 m. vasarį, skirta naikinti orlaivius, bepiločius, sparnuotąsias raketas ir balistines raketas.

„S-350“ sudaro valdymo postas „50K6“, daugiafunkciniai radarai „50N6“ ir paleidimo įrenginiai „50P6“ , kurių kiekviename yra 12 raketų „9M96“.

Sistemos parengimas darbui – penkios minutės. Įgulą sudaro trys nariai, praneša „Defence Blog“.

Kaip rašo „Defense Express“, remiantis atvirųjų šaltinių duomenimis, „S-350 Vitiaz“ pasižymi šiomis savybėmis:

  • deklaruojamas aerodinaminių taikinių smūgio nuotolis – iki 60 km;
  • deklaruojamas balistinių taikinių smūgio nuotolis – iki 20 kilometrų;
  • teigiama, kad sistema vienu metu gali apšaudyti iki 8 taikinių;
  • teigiama, kad dėl aukšto skaitmeninimo lygio sistema gali veikti „automatiniu režimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.