Mažyčiu dronu sunaikino didžiulį remontuoti vežamą rusų tanką

Ukrainiečių kariai per operaciją rusų užnugaryje, kurios metu iš mūšio lauko buvo evakuojama apgadinta šarvuota mašina, sėkmingai susprogdino pagrindinį rusų kovos tanką „T-72“.

 Ukrainiečių kariai per operaciją rusų užnugaryje, kurios metu iš mūšio lauko buvo evakuojama apgadinta šarvuota mašina, sėkmingai susprogdino pagrindinį rusų kovos tanką „T-72“.<br> Stopkadras.
 Ukrainiečių kariai per operaciją rusų užnugaryje, kurios metu iš mūšio lauko buvo evakuojama apgadinta šarvuota mašina, sėkmingai susprogdino pagrindinį rusų kovos tanką „T-72“.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2024, 1:41 PM

Apie tai pranešė Ukrainos menininkės ir aktyvistės Dianos Podoljančiuk labdaros fondas – organizacija. „Mūsų dronas kamikadzė pataikė į rusų tanką „T-72“. Gražu!“, – apie misiją rašė D. Podoljančiuk.

Rusų tankas, ant kurio buvo įrengtas narvas, buvo sunaikintas naudojant FPV (angl. First-Person View) droną kamikadzę, kurį fondas įsigijo ir perdavė kariškiams.

FPV dronai leidžia išoriniams operatoriams per specialius akinius matyti droną supančią aplinką. Šie dronai buvo papildyti ginkluote, ir ai leidžia dideliu greičiu tiksliai atakuoti priešo taikinius.

„Defence Blog“ pažymi, kad didžioji dauguma Ukrainos pajėgoms skirtų dronų kamikadzių įsigyta ir suteikta savanoriškai padedant įvairiems fondams ir organizacijoms. Nepaisant ambicingo vyriausybės pažado 2024 m. įsigyti milijonus bepiločių orlaivių kamikadzių, pagrindinis šių svarbių frontui produktų tiekimas vis dar priklauso nuo paprastų piliečių ir savanorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.